Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn
ChelseaChelsea
Premier League
sön 17 sep 2017 kl 14:30
0 – 0
(0 – 0)
Stamford Bridge, Publik: 41 478
Domare: Michael Oliver

Mållöst efter stabil insats

sön 17 sep 2017 kl 16:30

Arsenal hade inte råd att förlora borta mot Chelsea, och det märktes. Laget stod för en stabil insats på Stamford Bridge och kunde mycket väl ha vunnit matchen.

Tre tankar om matchen

Stabil insats
Efter den bedrövliga insatsen i förra bortamatchen mot Liverpool var det ett helt nytt Arsenal som spelade på Stamford Bridge. Enbart ett fåtal misstag i försvaret och överlag en väl genomförd match. Detta med ett väl fungerande presspel och säkert spel på egen planhalva.

Anfallsspelet
Efter en bra första halvlek körde Arsenal fast något i andra. I en match där Chelsea inte var på topp fanns verkligen möjligheten för Arsenal att ta hem tre poäng. Lacazette borde gett Gunners ledningen i första halvlek men lyckades skjuta över från någon meters håll. När Alexis kom in i andra halvlek valde Wenger att ta av Lacazette och även om man förstår att Wenger ville säkra poängen kändes det som att en offensiv chansning med båda dessa spelare hade kunnat resultera.

Återigen ett rött kort
Först en spark mot huvudet på Koscielny och sen en våldsam tackling med sträckt ben mot Kolasinac. David Luiz växte fram till den nye Diego Costa, skillnaden bara att domaren den här gången visade ut brassen. Röda kort har det här mötet sett många av på senare år. Det var tredje raka matchen mot Arsenal som Chelsea fick syna det röda kortet och på Stamford Bridge har det visats fyra gånger de senaste fem matcher. Tyvärr kom det idag så sent att Arsenal inte kunde utnyttja fördelen.