Domare: Fu Ming
ChelseaChelsea

Arsenal föll mot Chelsea

lör 22 jul 2017 kl 13:25

Det var inte direkt någon sprakande föreställning vi bjöds på i mötet med Chelsea. Det ville sig inte alls och Chelsea kunde ganska enkelt vinna med 3-0.

Säsongens fjärde match bjöd alltså på den första förlusten. Chelsea startade i princip med starkast möjliga lag mot ett Arsenal som blandade givna starters med reserver och juniorer och skillnaden syntes. Chelsea tog tag i matchen redan från start och kunde ha tagit ledningen redan i den första minuten men chansen gick om intet. Därefter hände inte mycket alls på den genomusla planen förrän David Ospina i den kolliderade med Pedro när båda jagade en djupledsboll och Pedro blev helt utslagen och tvingades byta.

Chelsea pressade på utan att skapa sådär superheta lägen, men de hade en boll i mål som blev avvinkad för offside vilket enligt repriserna inte alls var något solklart beslut. Mål blev det dock två gånger om efter svagt försvarsspel då först Willian och sedan Batshuayi på inte fullt två minuter gjorde var sitt mål.

Den andra halvleken började inget vidare den heller och Chelsea kunde göra 3-0 efter ett fint avslut från distans av Batshuayi. Sedan började den sedvanliga bytesorgien som alltid sker i andra halvlek i träningsmatcher och spelet blev mer och mer ungefär som det ser ut på valfri skolgård på en lunchrast. Chelsea kunde hålla undan, och det närmaste Arsenal kom ett mål var när Donyella Malen träffade utsidan på stolpen med bara ett par minuter kvar av matchen.

Mycket mer än så finns inte att säga om den här matchen. Bara att packa väskorna och åka hem till London och se fram emot Emirates Cup nästa helg.