Manchester UnitedManchester United

Nyförvärven från start - men Arsenal föll i New York

tis 13 jun 2023 kl 11:07

Mikel Arteta spelade alla sina nyförvärv från start. Men två slarviga ingripanden fällde The Gunners inför rekordpublik i USA.

Arsenals andra match på sommarens USA-turné spelades på MetLife Stadium i New Jersey. Efter 5-0 mot MLS Allstars väntade nu tuffare motstånd i form av Manchester United.
Mikel Arteta valde att spela med alla tre nyförvärven, Declan Rice, Kai Havertz och Jurriën Timber från start. Och även om Manchester United hade någon farlig djupledsboll inledningsvis så var The Gunners start på matchen bra.
I den elfte minuten borde Gabriel Martinelli gett Arsenal ledningen när han fick bollen i kanonläge i boxen av Bukayo Saka.
Men avslutet var svagt och Tom Heaton räddade. Även andraläget brändes.

Arsenals fina spel mattades av ju längre halvleken led och efter en halvtimme kom Uniteds ledningsmål. Arsenal tappade boll på egen planhalva och Bruno Fernandes kunde dra iväg ett vänsterskott som Aaron Ramsdale borde ha räddad. Men det gjorde han inte.
Kort därefter kom ännu ett baklängesmål.
Gabriel missade totalt och Jadon Sancho kunde avancera och trots dåligt vinkel smälla upp 2-0 i första krysset bakom Ramsdale.
Ett hårt och aggressivt Manchester United var det bättre laget i den sista delen av den första halvleken.

Erik ten Hag gjorde tio byten i paus. Mikel Arteta inget - men han spred istället ut sina åtta byten i andra halvlek. Där hade Arsenal mycket mer boll, men kvaliteten var svagt och chanserna lätträknade. Närmast att näta var Kai Havertz, men tyskens nick på Ødegaards inlägg gick över.

Efter matchen kördes en straffsparksläggning. Den vann Manchester United också. Enda spelare att missa sin straff var Fabio Vieira som sköt över.
5-3 Christian Eriksen

• Matchen på MetLife Stadium sågs av 82 262 åskådare vilket är arenarekord. Det tidigare rekordet var från 2017 då Barcelona mötte Juventus. Den matchen lockade 82 104 personer.
  • Det här var Arsenals 14:e match i USA.
  • Det var första gången på 30 år som vi mötte Manchester United i en träningsmatch. Sommaren 1993 skedde det två gånger. Först på Highbury i David O'Learys avskedsmatch och sedan i Sydafrika. Det blev 4-4 i norra London och 2-0 i Johannesburg efter två mål av Ian Wright.