SoFi Stadium
BarcelonaBarcelona

Målkalas när Arsenal spöade Barcelona

tor 27 jul 2023 kl 11:09

Efter tidigt underläge vände Arsenal mot Barcelona. Två mål av Leandro Trossard, en pärla av Vieira och ännu ett mål av Havertz hamrade fast resultatet 5-3.

Klockan 04:30 imorse var det kick off på So-Fi Stadium i Inglewood, Kalifornien. Arteta valde en stark elva med Jurrien Timber på vänsterbacken och Kai Havertz på mittfältet. Declan Rice som skadat sig på träning tidigare i veckan fick se sitt nya lag från läktaren.

Arsenal började piggt och och såg ut att kunna ta kommando över matchen. Det blev dock Barcelona som öppnade målskyttet. Raphina spelades in i boxen och Ramsdale gör en väldigt fin räddning på anfallarens skott. Men returen landade hos Robert Lewandowski som inte missade och spanjorerna tog ledningen efter bara sju minuter.

Det dröjde dock inte länge förrän Bukayo Saka skulle kvittera. Yttern var på passlig när Christensen drällde lite med bollen i eget straffområde och satte 1-1 med högern. Saka skulle sedan få chansen att ta ledningen i matchen från straffpunkten efter en hands. Men engelsmannen missade.

I den 34:e minuten får Barcelona en frispark i ett farligt läge. Raphina klipper till - och Ödegaard som står i muren styr bollen med bröstet, vilket ställer Ramsdale helt i målet och Barcelona tar ledningen med 2-1. Ledningen skulle dock inte stå sig länge och Ödegaard skulle få sin revansch. Saka chippar i en boll i boxen som norrmannen nickar ner på Kai Havertz som enkelt kan styra in sitt andra mål under USA-turnén.

Barcelona bytte ut hela elvan i paus. Arteta bytte bara Havertz mot Smith Rowe och The Gunners fortsatte att kontrollera spelet och skapade en del farligt i inledningen av den andra halvleken. Tio minuter in kom utdelningen. Jesus bröstade fint ner en boll på till Trossard som tog sig in i boxen och sköt ett fint lågt skott som keepern inte nådde.

Det fanns bud på mer här. Smith Rowe satte Pena på prov med ett fint skott och det såg ut att bli fler Arsenal-mål. Men det blev sådär en kvitteringen istället - när Barcelona stack iväg på en kontring. Men Ramsdale blev räddad av stolpen när Dembele sköt från nära håll.

Kieran Tierney som blev inbytt i den 70:e minuten introducerade sig nästan direkt. Efter bara åtta minuter pricksköt skotten ett inlägg på Trossard som satte sitt andra för matchen och 4-2 på resultattavlan.

Med tre minuter kvar av matchen fick Ferran Torres bollen i boxen och satte 4-3. Men någon jakt efter en kvittering i slutminuterna blev det inte riktigt. För bara minuten senare får Fabio Vieira bollen och drog till från utanför boxen. Skottet sitter perfekt i krysset och slutresultatet 5-3 var ett faktum.

Arsenal har nu flugit tillbaka till London och avslutade försäsongsturnén i USA med två vinster och en förlust. Näst på tur är Monacco i Emirates Cup på onsdag kväll. Då är vi äntligen tillbaka i en vettig tidszon igen.