Wolverhampton WanderersWolverhampton Wanderers

Kanonstart sänkte Wolves på Emirates Stadium

tor 15 jun 2023 kl 11:13

Det small bara till. Sen var hemmamötet med Wolves avgjort. Även om det säkert fanns några som darrade till på slutet.

Mikel Arteta gjorde bara en ändring i det lag som tvålade till Lens med 6-0 i veckan i Champions League.
Leandro Trossard ersatte Kai Havertz.
Wolves kom till spel med två vinster, två förluster och ett kryss på de fem senaste.
Men på Emirates Stadium hade dom inte mycket att hämta.

Redan efter sex minuters spel small det till bakom José Sa i Wolveskassen. Bukayo Saka kombinerade med både Gabriel Jesus och Takehiro Tomiyasu på högerkanten och när han väl sågat sig igenom Wanderersförsvaret hade han inga som helst problem att att skjuta 1-0 med höger bredsida.

Arsenal hade total kontroll på matchen och i den 13:e minuten kom 2-0. Ett riktigt snyggt mål som gick genom hela boxen - från kant till kant.
Saka slog ett inlägg som blev lite för långt. Bollen hamnade hos Oleksandr Zinchenko på högerkanten. Ukrainaren spelade långvägg med Gabriel Jesus innan han lade bakom till Martin Ödegaard. Norrmannen drog till direkt med vänstern och bollen satt i Sas vänstra hörn.
Riktigt snyggt.

Det borde ha blivit både 3- och 4-0 i den första halvleken. Först hade Leandro Trossard ett jätteläge men då kunde Sa rädda. Sen, med åtta minuter kvar till vilan, prickade Gabriel Martinelli stolpen efter en fin passning från Saka.
Då var det Dan Bentley som vaktade Wolveskassen eftersom Sa tvingades kliva av skadad.

Efter vilan ville Arsenal ha straff när Gabriel Jesus blev fasthållen i boxen. Domare Peter Bankes friade - och det gjorde även VAR. Arsenal var inte alls lika offensivt sista 45 och Wolves kom efter en stund in mer och mer i matchen.
Både Declan Rice och Bukayo Saka hade dock hyggliga Arsenalchanser.
Med fyra minuter kvar att spela reducerade gästerna. Zinchenko var lite för saktfärdig i eget straffområde och Nélson Semedo snodde åt sig bollen som han sen lät Matheus Cunha ta. Brassen skickade iväg ett bra vänsterskott som David Raya var chanslös på.
Drama?
Njae.
För två minuter senare spelade Martin Ödegaard loss inbytte Eddie Nketiah som dock inte lyckades punktera matchen. Anfallarens skott, fri med Dan Bentley, träffade stolpen.

På stopptid ville Arsenal ha straff igen när Nketiah blev hårt tagen på en hörna.
VAR friade den här gången också.
Efter nio minuters stopptid, där Wolves hade lite press utan att skapa några större chanser, blåste domaren av och The Gunners behåller ligaledningen ett tag till.