(1 – 2)
Kenilworth Road

Declan Rice hjälte i galen match

tor 15 jun 2023 kl 11:15

Luton Town v Arsenal såg ut att sluta 3-3. Då klev Declan Rice fram - och nickade in segermålet i den 97:e minuten.

Senast Arsenal spelade ligafotboll på Kenilworth Road var på Boxing day 1991. Då avgjorde Mick Harford för hemmalaget med matchens enda mål elva minuter före slutet.
Det skulle bli något den här tisdagskvällen.

Efter många matcher på få dagar valde Mikel Arteta att vila Oleksandr Zinchenko och spelade Jakub Kiwior som vänsterback istället. I övrigt mönstrade The Gunners det startade tillgängliga laget mot nykomlingen från Bedfordshire.
Matchinledningen var ganska intetsägande. Luton backade hem och Arsenal hade svårt att bryta igenom. Det small stundtals rätt friskt vilket hemmapubliken på den slitna och trånga arenan gillade.
Men så efter 20 minuter blixtrade The Gunners till.
En hemåtpassning till keepern Thomas Kaminski blev för brant och det enda belgaren kunde göra var att spela ut bollen till inkast.
Det tog Gabriel Jesus snabbt till Bukayo Saka som kunde spela in bollen till en fristående Gabriel Martinelli i boxen. Brassen placerade iskallt in 0-1.

Men trots ledningsmålet fick inte Arsenal tag på matchen och bara fem minuter senare kunde Luton kvittera. På en vänsterhörna nådde Gabriel Osho högst och överlistade David Raya.
Det var en spelmässigt rätt blev första halvlek som ändå slutade på ett bra sätt för The Gunners.
För i 45:e minuten kombinerade Ben White och Bukayo Saka snyggt på kanten. Högerbacken skickade sedan in ett fint inlägg som Gabriel Jesus inne boxen kunde nicka in.
1-2.

Öppningen av den andra halvleken skulle dock bli kostsam för Arsenal. Ett taggat Luton vände på en kvart matchen.
Båda målen får David Raya ta på sig.
I den 49:e minuten skickade Luton in en högerhörna. Raya, och Declan Rice, blev slagna i luftrummet av Elijah Adebayo som nickade in 2-2 alldeles för lätt.
Åtta minuter senare kom 3-2.
Andros Townsend spelade ut en boll till Ross Barkley som egentligen var i en position där det ska vara omöjligt att näta.
Men engelsmannen skickade iväg ett skott som Raya släppte in under sig.

Som tur var fick Arsenal utdelning igen nästan direkt efter. Det dröjde bara tre minuter innan det var kvitterat på Kenilworth Road. Bukayo Saka skickade en höjdboll i djupled som Gabriel Jesus snyggt jobbade fram till Kai Havertz.
Fri med Kaminski gjorde tysken inget misstag och petade in 3-3.

Båda lagen gjorde nu ett gäng byten för kunna skapa bättre tryck i jakten på ett segermål. Men det hände inte så mycket.
Arsenal borde ha fått straff tio minuter före slutet när Gabriel blev dragen i armen inne i boxen, men icke.
Och klockan gick.
Arsenal hade ett par hörnor på stopptid men allt pekade på att det skulle bli 3-3 när bara small till.
Martin Ödegaard spelade in en boll på en touch i Lutonboxen och där nickade Declan Rice in 3-4.