(1 – 1)
Craven Cottage

Bedrövlig insats och ny förlust

tor 15 jun 2023 kl 11:19

Arsenal skulle ta revansch efter den tunga hemmaförlusten mot West Ham United. Det gick inte alls - och The Gunners åkte på ytterligare en förlust borta mot Fulham efter en bedrövlig insats.

Nyårsafton och upplagt för att Arsenal skulle inleda festligheterna med en trepoängare på Craven Cottage.
Mikel Arteta fick tillbaka Kai Havertz från avstängning och en seger skulle göra att laget kunde fira nyår som serieledare.
Och det kunde knappast börja bättre.
Efter bara fem minuter satte Bukayo Saka 0-1. Gabriel Martinelli vandrade in från sin vänsterkant och avlossade ett bra skott. Förre Arsenalkeepern Bernd Leno räddade. Men bollen landade bra för Saka som lite turligt kunde pilla in ledningsmålet.

Trots den positiva starten hade Arsenal svårt att få tag i spelet. Det var ganska intetsägande en stund efter målet, men ju längre halvleken led desto mer och farligare blev hemmalaget. Raúl Jiménez hade ett fint direktskott som David Raya räddade innan han kunde kvittera.
Saka tappade bollen och Fulham kunde vända spel. Willian hittade Tom Cairney på vänsterkanten. Skotten skickade in bollen flackt i boxen och där på bortre, före Jakub Kiwior fanns Jiménez som satte bollen säkert bakom Raya.

Arsenal försökte sedan ta kommando i matchen men de få chanser som skapades vara tama och det kändes redan nu som att det saknades något den här eftermiddagen.
För trots den fina starten var första halvlek dålig. Laget hade svårt att få ordning på det mesta och Eddie Nketiah som fick chansen från start var oroväckande osynlig.

Det skulle bli ungefär samma visa efter paus skulle det visa sig. Fulham var hetare, rappare och bättre. Efter knappa timmen fick hemmalaget hörna. Inne i Arsenalboxen for bollen fram och tillbaka innan den damp ner perfekt för Bobby Decordova-Reid som kunde skyffla in 2-1.

Kort därefter agerade Arteta och bytte ut Ben White och Gabriel Martinelli. Men precis som flera gånger tidigare den senaste tiden blev offensiven bara sämre när brassen klev av - även om han återigen gjorde en ganska blek match.
Strukturen i laget rubbades när Gabriel Jesus och Leandro Trossard kom in och på det stora hela hade The Gunners märkbart svårt att skapa några vettiga kvitteringslägen.
Bukayo Saka hade ett - men avslutet högt över.
Martin Ödeggard hade ett näste - men frisparken svag och utanför.

Istället var det Fulham som var närmast att näta när inbytte Andreas Pereira sköt en frispark i ribban efter att William Saliba dragit ner Harry Wilson.
Trots fem minuters stopptid var Arsenal totalt oförmögna att skapa några chanser och säsongens fjärde förlust var ett faktum.
Inte den starten man vill ha på nyårsfestligheterna ...