Emirates Stadium
Crystal PalaceCrystal Palace

Säker seger mot blekt Palace

sön 20 okt 2024 kl 15:50

Arsenal körde över Crystal Palace och vann med 5-0. Men det var mer stabilt än sprakande.

Efter ett två veckor långt uppehåll var Arsenal tillbaka i spel igen. Mikel Arteta tog laget till Dubai för träning och återhämtning efter tre raka förluster.
"Det var ett fenomenalt läger och vi är helt laddade igen", sa Arsenaltränaren. Men helt ärligt syntes inte mycket av det inledningsvis mot Crystal Palace.

The Gunners kunde välkomna både Gabriel Jesus och Oleksandr Zinchenko tillbaka i spel efter skador. Leandro Trossard tog plats till höger offensivt istället för den formsvaga Gabriel Martinelli.
Men det var en annan Gabriel som stack ut inledningsvis.

För Arsenal hade förtvivlat svårt att skapa några större chanser från öppet spel. De få chanserna första 45 var klena avslut från Jesus och Trossard.
Hetare var Gabriel Magalhaes.
På en vänsterhörna från Declan Rice mosade mittbacken in 1-0 med skallen i den elfte minuten.
Hans 13:e mål i Arsenaltröjan.

Kort därefter hängde 2-0 i luften. Den här gången kom inte Gabriel upp i nickduellen, men bollen träffade Jefferson Lerma i huvudet och tog i kryssribban bakom en skakig Dean Henderson.
Arsenal hade i stora stycken total kontroll, men hade som sagt svårt att skapa chanser i det offensiva spelet.
När matchen hamnade i en sömnigare period höll Palace på att kvittera. David Raya skickade ut en boll och Lerma fick fatt på. Colombianen sköt från distans och Arsenalkeeper, som var bra i matchen, fick sträcka ut för att rädda till hörna.

Ett par minuter senare, i minut 37, kom 2-0. Den här gången kom hörnan från höger och från Bukayo Saka. Ben White sökte upp Henderson och bollen for rakt igenom boxen till Gabriel som återigen fick träff med skallen.
Nicken tog på Palacemålvakten och in i målet. Efter en stunds dividerande fastställdes att målet skulle noteras som självmål, en smula märkligt kan tyckas.
2-0 stod sig till vilan.

Palace gjorde vad de kunde in början av andra för att krypa närmare, men attackerna var bleka och det var egentligen bara Eberechi Eze som hotade. Han hade ett okej distansskott som Raya räddade till hörna.
Efter en timme avgjordes matchen.
Ett bra utkast från Raya hittade Gabriel Jesus som i sin tur lade upp för Trossard. Belgaren lurade Nathaniel Clyne och placerade säkert in 3-0.

Nu följde en period som präglades av hörnor och byten. Arteta plockade av en småhaltande Declan Rice och satte in Jorginho. Men den av inhopparna som stack ut mest var Gabriel Martinelli.
Efter sex mållösa matcher satte brassen både 4-0 och 5-0 på stopptid.
Målen var otroligt lika.
Det första i en kontring där Eddie Nketiah assisterade. Brassen skruvade in bollen med högern i bortre.
En minut senare satte Jorginho en bra boll i djupet. Martinelli gjorde bara samma sak och 5-0-bollen satt säkert bakom Henderson.

Segern tar Arsenal upp på tredje plats i en haltande tabell.