(0 – 2)
Turf Moor

Saka tvåmålsskytt när Arsenal krossade Burnley

tor 15 jun 2023 kl 11:28

Ny helg - ny storseger. Arsenal följde upp förra veckans överkörning av West Ham United med att göra 5-0 på Burnley på Turf Moor.

Arsenal har inte förlorat i ligaspel på Turf Moor sedan 1973. Den fina sviten förlängdes idag när The Gunners pangade in fem bollar på James Trafford - och tog tre otroligt stabila poäng i jakten på Premier League-titeln.

Mikel Arteta spelade samma lag som tvålade dit West Ham United med 6-0 förra helgen - och det var aldrig något snack i Lancashire.
Redan i den fjärde minuten spelade Gabriel Martinelli, från sin vänsterkantsposition, loss Martin Ödegaard som med ett välplacerat distansskott satte 0-1.
Norrmannen höll för öronen.
Och jublade.

En stund senare kom Leandro Trossard loss och blev fri med Burnleykeppern som dock lyckades avvärja.
Dessutom var det offside.
Mitt i halvleken fick David Raya bjuda på en enhandsräddning när Odobert avlossade ett hyggligt skott ur snäv vinkel.
Fem minuter före vilan kom Trossard igenom igen. Den här gången hakades belgaren upp av Lorenz Assignon och domare Jarred Gillet pekade på straffpunkten.
Efter en rätt så lång stund av VAR-koll klev Bukayo Saka fram och satte 0-2 till höger om Trafford.

Det lilla hopp som hemmalaget eventuellt hade i paus släckte Saka två minuter in i andra halvlek.
Ödegaards boll var fin. Saka gick åt vänster men lade upp bollen på högern och pangade in 0-3 i nättaket framför 3 000 tillresta Arsenalfans.
Mitt i halvleken skulle Trossard få ett nytt kanonläge efter att Martinelli jobbat fram bollen.
Belgarens avslut dock en meter eller två utanför.

Hans efterlängtade mål skulle dock komma två minuter senare. Jakub Kiwior inlägg till Kai Havertz var bra, men tysken fick inte ordning på bollen. Den gick istället till Trossard som inte hade några som helst problem att sätta 0-4.
Det skulle bli 0-5 också drygt tio minuter senare. Kiwior kastade ett inkast snabbt i djupet till Havertz som först tunnlade Assingnon innan han utan problem skickade bollen förbi en chanslös Trafford.

På grund av Aaron Ramseys skadade blev det tio minuters stopptid - något som inget av lagen gillade då matchen sedan länge var avgjord.
Segern var Arsenals femte raka i Premier League.