Emirates Stadium
Newcastle UnitedNewcastle United

Newcastle chanslöst mot taggat Arsenal

tor 15 jun 2023 kl 11:30

Arsenals första halvlek mot Newcastle United var suverän. Den lade grunden till sjätte raka segern i Premier League.

Bortamötet med Newcastle United i november var fyllt av kontroverser. Hemmalaget vann med 1-0 - men Mikel Arteta av så arg efter matchen att han kallade domarinsatsen för "it is a disgrace".
Inte undra på att det var ett övertänt Arsenallag som klev in på planen den här lördagskvällen när The Magpies kom till London.
På agendan: Revansch.

Mikel Arteta gjorde en ändring i elvan jämfört med förlustmatchen borta mot Porto i Champions League. Jorginho klev in på mittfältet och Leandro Trossard förpassades till bänken.
The Gunners satte högsta fart direkt på ett fullsatt Emirates Stadium.
Och innan klockan hade tickat två minuter hade hemmalaget skapat dubbla hörnor mot ett Newcastle som såg allmänt virrigt och svagt ut.
Men det skulle dröja till 18:e minuten innan ledningsmålet skulle komma. Högerhörnan från Bukayo Saka satt fint på skallen på Gabriel vars nick räddades av gästernas reservkeeper Lorius Karius. Men i röran efter räddningen kunde inte Magpies hålla tätt och via Sven Botmans fot gick bollen över linjen.

Sen minuter senare kom ett magiskt fotbollsmål. Jorginho skickade en boll i djupet till en diagonallöpande Gabriel Martinelli som direkt spelade den in mot straffpunkten igen. Där dök Kai Havertz upp och placerade in tvåan.
Hemmalagets första halvlek var riktigt bra och med tanke på det stora spelövertaget och de många chanserna borde ledningen i paus varit betydligt större än de 2-0 som tavlan visade.

Det var ett klart bättre Newcastle som kom ut till den andra halvleken. Men The Gunners var också bra och borde ha punkterat matchen direkt när Havertz kom fri med Karius. Skottet smet dock utanför. I anfallet efter var det nära att gästerna fick kontakt målmässigt. Men David Raya styrde snyggt bort Alexander Isak i en bra position.
Mitt i halvleken skulle dock 3-0 komma.
Saka vände snyggt bort sin bevakare i boxen och placerade in bollen lågt.
Det var engelsmannens 54:e mål för klubben.

Bara fyra minuter senare skarvade Jakub Kiwior in Declan Rice högerhörna till 4-0. Det var game over på riktigt och hemmaborgen i norra London kokade. Mikel Arteta passade på att lufta truppen efter målet och Emile Smith Rowe, Reiss Nelson och Eddie Nketiah fick alla chansen. ESR var piggast, men det skulle inte komma fler Arsenalmål.
Irriterande nog fick inte David Raya hålla nollan.
Förre Arsenalspelaren Joe Willock nickade snyggt in Dan Burns inlägg till 4-1.