(0 – 1)
Brentford Community Stadium

Arsenal vidare i Ligacupen

ons 30 aug 2023 kl 23:44

Arsenal fortsätter att vinna på bortaplan. Reiss Nelson gjorde enda målet när Brentford slogs ut ur Ligacupen.

1-0 borta mot Crystal Palace, 1-0 borta mot Everton och nu 1-0 borta mot Brentford i Ligacupen. Där har ni Arsenals facit på resande fot den här säsongsinledningen.
Mikel Arteta luftade som väntat truppen - som var oväntat tunn då Jurriën Timber, Thomas Partey, Declan Rice, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli och Leandro Trossard alla fanns på skadelistan - och Charles Sagoe Jr fick göra A-lagsdebut i laget som innehöll Aaron Ramsdale som hade fått nöta bänk i tre matcher då David Raya fått stå.

Arsenal öppnade den här Ligacupmatchen starkt och redan i den åttonde minuten sköt Reiss Nelson 0-1. Brentfordspelarna drällde med bollen på egen planhalva och Eddie Nketiah hittade Nelson i boxen som snyggt placerade in sitt första mål för säsongen.
The Gunners hade det mesta av det bästa av spelet i den första halvleken, men hemmalaget var sannerligen inte ofarligt i omställningsspelet.
Det som räddade Arsenal i många av Brentfordförsöken var bra skottblockeringar.
Takehiro Tomiyasu gjorde en efter 20 minuter.
Sen fick Emile Smith Rowe, som startade sin första match för säsongen, gästernas bästa chans. Engelsmannen gled snyggt igenom Brentfordboxen men trots att skottet var hyggligt placerat räddade Mark Flekken.
Tio minuter innan vilan hade Yoane Wissa hemmalagets bästa chans på Christian Nørregaards passning. Skottet smet dock utanför Ramsdales stolpe.

Efter vilan blev det mer och mer Brentford som, precis som Arsenal, gjorde ett gäng byten. Hemmalaget skapade tryck runt boxen, men de flesta av avsluten blockerades eller gick utanför. Bästa chansen fick Wissa efter 65 minuter men det skottet räddade Ramsdale via stolpen.
Nelson och Nketiah hade Arsenals bästa lägen.
Inbytte Keane Lewis-Potter var närmast att kvittera i slutet, men det skottet räddade Jakub Kiwior med baken när han kastade sig bakom Ramsdale.

Efter segern lottades Arsenal mot West Ham United borta i den fjärde omgången.