(0 – 1)
Phillips Stadion

Kryss i avslutande gruppspelsmatchen

lör 2 sep 2023 kl 11:56

Allt var redan avgjort innan matchen. Då spelade PSV Eindhoven och Arsenal 1-1 på Phillips Stadion i den sista gruppspelsmatchen.

Arsenal var redan klara gruppsegrare och PSV två när Champions League-grupp skulle gå i mål. Matchen i Nederländerna var således sportsligt betydelselös och Mikel Arteta vädrade som väntat truppen.
Åtta ändringar gjordes jämfört med mötet med Aston Villa.
Bara mittbackarna William Saliba och Gabriel och Kai Havertz fanns kvar i elvan. Det surrades på förhand att någon av klubbens unga spelare skulle få chansen. Men så blev det inte.
Lino Sousa, Reuell Walters och Ethan Nwaneri blev kvar på bänken.

Hemmalaget öppnade den tidiga kvällsmatchen bäst och skapade matchens första riktugt heta läge i den sjätte minuten. En djupledsboll spelades mellan Jakup Kiwior och Gabriel till Johan Bakayoko. Belgaren lirade in den centralt till Patrick van Aanholt. Saliba kom dock med en supertackling och avvärjde via Ramsdales ben första läget. Men bollen gick till Ricardo Pepi som fick öppet läge mitt framför mål. Amerikanens skott tog tack och lov på Gabriel och gick över.

Tolv minuter senare var det nära ett hemmamål igen. Yorbe Vertessen kom upp fint på ett högerinlägg och bollen tog i stolpen bakom Ramsdale.
Men Arsenal växte sakta men säkert in i matchen.
Och tog över mer och mer av spelet.
I den 29:e minuten avancerade Mohamed Elneny och drog iväg ett bra distansskott som träffade stolpen.
The Gunners spelövertag skulle dock ge utdelning en stund senare.
För Arsenals ledningsmål kom fyra minuter före vilan. Cedric spelade in bollen från högerkanten till Reiss Nelson som lade upp för Eddie Nketiah. Anfallaren sköt mellan benen på André Ramalho och förbi Walter Benítez i hemmakassen.

Knappt fem minuter in i andra halvlek kvitterade PSV. William Saliba slängde sig för att bryta en djupledsboll - men missade. Passningen gick istället till Pepi som kunde lägga passa vidare till Yorbe Vertessen. Belgaren drog till direkt och satte 1-1 via stolpen bakom en chanslös Ramsdale.
Holländarna hade en fin period i början av andra. Ändå var det Reiss Nelson som var närmast att göra nästa mål. Engelsmannens skott tog dock i burgaveln trots att bortafansen i fel vinkel bakom trodde att det var mål.
Kort därefter var det dags för en ny stolpträff. Ismael Saibari lyckades komma till skottläge efter en duell med Declan Rice, som bytts in och testades som mittback, och sköt via Rice i virket.

Det bästa läget att avgöra fick Leandro Trossard på stopptid. I 96:e minuten kom belgaren fint in i boxen, men skottet gick rakt på Benítez och returen sköts över av Kiwior som kom med i anfallet.
Matchen slutade rättvist 1-1.