King Power Stadium, Publik: 31 535
Domare: Anthony Taylor

Tungt poängtapp för ett blekt Arsenal

sön 31 aug 2014 kl 19:41

Arsenal fick bara med sig oavgjort mot nykomlingen Leicester. Sanchez gjorde sitt första mål i Premier League men mycket mer än så fanns inte att glädja sig åt.

Alexis Sanchez öppnade målskyttet för Arsenal efter 20 minuter, en ledning som bara stod sig två minuter sedan J.L Ulloa nickat in kvitteringen. Några fler mål än så blev det inte och mest missnöjda är utan tvekan Arsenal, som stod för en blek insats med alldeles för mycket sidledsspel.

Första halvlek

Arsenal öppnade matchen som vanligt, med mycket bollinnehav men utan att skapa allt för mycket. Leicester fick mestadels inrikta sig på försvar men var heller inte rädda för att gå framåt och hade några halvchanser redan efter 10 minuter. Det första målet skulle dock Gunners göra, när första halvlekens bästa spelare, Alexis Sanchez, sköt in 1-0 för Arsenal några meter från mållinjen. Kanske inte helt rättvist sett till målchanser men 0-1 stod det på resultattavlan.

Precis innan målet stoppades spelet i några minuter efter att Koscielny skallat ihop med Nugent, men den förstnämnde fick den värsta skadan. Fransmannen fick gå till omklädningsrummet för omplåstring och kom tillbaka med ett typ av skydd för huvudet. Trots det gick det att ifrågasätta hans status då han inte såg helt frisk ut. Just Koscielny skulle också spela en huvudroll i nästa mål, tyvärr för Arsenals del åt fel håll. Bara två minuter efter Sanchez ledningsmål nickar Ulloa in kvitteringen efter att Koscielny sällsynt helt felbedömt ett inlägg. Bara någon minut efter kvitteringen utgick också Koscielny för att ersättas av Chambers. Med facit i hand, kanske någon minut för sent.

Efter det tog Arsenal tag i matchen och skapade några hyfsade lägen, med Sanchez i spetsen som var överallt på planen. Några jättelägen skapades inte efter Leicesters kvittering utan spelet fortsatte att domineras av Arsenal, men i avsaknad av rörelse. En spelare som Oxlade-Chamberlain eller Wilshere saknades i vissa lägen då det blev lite för stillastående.

Andra halvlek

Det var ett helt annat Arsenal i inledningen av den andra halvleken. Det var mer fart än "tiki-taka" och man såg plötsligt giftiga ut när man hade bollen. Leicester hade inte mycket utan tappade ofta bollen när man väl fick den. Arsenals bollinnehav var runt 80% och snuddade, men som så många gånger förr tävlar man i antal gjorda mål och inte vinna bollinnehavet, för ibland kändes det nästan som Arsenalspelarna hellre höll i bollen än att försöka göra mål och vara kreativa.

Ett jätteläge skulle efter ungefär 20 minuter komma för Gunners. Det började med en utomordentligt fin boll över och bakom Leicesters försvarslinje från Cazorla, som prickade Ramsey alldeles perfekt på huvudet. Walesaren valde dock, tyvärr för Arsenals del, att lobbnicka mot mål istället för att nickpassa till en fristående Sanogo bara några meter till höger om honom. Fel beslut av Ramsey den gången, vilket inte händer så ofta. Det var Arsenals bästa läge i det andra halvleken, för några superchanser skapades inte efter det. Cazorla testade precis utanför straffområdet ibland och var hyfsat nära men det var ett Arsenal som spelade alldeles för mycket sidled och såg lite trötta ut.

Närmast att göra mål i den andra halvleken var lite oväntat Leicester som var så när att kontra in 2-1, men en suverän räddning från Szczesny hindrade nykomlingarna att jubla. Kanske jublar man rätt bra ändå för matchen slutade 1-1 och det var även det mest rättvisa resultatet. Oroväckande insats från Arsenals sida och kanske ännu mer oroväckande är att nästan varje spelare låg ner skadad någon gång under matchen. Cred till Leicester för en bra insats. Wenger har en hel del att fundera på.