Domare: Mark Clattenburg
Manchester CityManchester City

Oavgjort i toppmötet

lör 13 sep 2014 kl 15:44

Målchanserna avlöste varandra på löpande band när Manchester City gästade Emirates Stadium. Bägge lagen skapade tillräckligt mycket för att vinna matchen men mötet slutade 2-2.

Wenger pratade inför matchen om vikten av att bli mer aggressiva och rörliga. Direkt från start var det tydligt att spelarna hade tagit till sig budskapet. Framförallt den centrala mittfälltstrion: Wilshere, Ramsey och Flamini satte in en stenhård press och vann ofta tillbaka bollen. Samtidigt som Sanchez och debutanten Welbeck var rörliga framåt och erbjöd passningsalternativ.

Bägge lagen kändes farliga framåt men känslan var att Arsenal hade ett litet övertag inledningsvis. Alexis prövade tidigt Hart med ett avslut och strax där efter var det Welbeck som avslutade utanför. I den 12:e minuten resulterade Arsenals fina presspel i ett defensivt misstag från Manchester City. Welbeck blev serverad ett friläge men engelsmannens lobb gick i stolpen. Ytterst nära att Arsenal tog ledningen tidigt.

De gånger Manchester City lyckades spela sig igenom Arsenals högt stående mittfält fanns det ytor att kontra på, något bortalaget utnyttjade. Efter lite slarv på mittfältet i den 28:e minuten fick Navas massor av yta att avancera framåt på högerkanten. Spanjoren spelade fint in bollen i straffområdet och där dök Aguero upp och stötte in 1-0 till Manchester City. Något av en kalldusch för Arsenal som spelet bra hittills men de mötte ett lag med massor av kvalité.

Efter målet fortsatte Manchester City att trycka på. David Silva fick ett läge men Szczesny räddade spanjorens avslut. Bägge lagen fortsatte att gå för mål men när domaren blåste av för halvtid var resultatet fortsatt 1-0 till gästerna.

Matchen fortsatte att vara fartfylld och sevärd i den andra halvleken. Manchester City var nära att utöka sin ledning men Arsenal stod emot och fortsatte att spela fin anfallsfotboll. I den 63:e minuten vann Özil bollen centralt i banan och skickade den vidare till Wilshere. Engelsmannen avancerade framåt, väggspelade sig fri med Ramsey och lyfte bollen elegant över Hart in i mål. Ett mycket vackert fotbollsmål och ställningen var 1-1.

Arsenal öste på för ett ledningsmål. Özil hittade fram till Debuchy men fransmannens avslut gick strax utanför. I den 74:e matchminuten hamnade en andraboll hos Wilshere, strax utanför straffområdet. Wilshere nickade bollen över backlinjen till en fristående Sanchez som dunkade in bollen i mål på volley. Ännu ett vackert fotbollsmål och Arsenal var i ledning!

Minuter efter ledningsmålet landade Debuchy olyckligt efter ett upphopp och var tvungen att byta p.g.a. skada. In kom Chambers som tog över högerbacksplatsen. Manchester City gick för ett kvitteringsmål och skapade en hel del chanser. Arsenal kämpade för att behålla sin lednings. Med sex minuter kvar fixade bortalaget en hörna. Demichelis nådde högst på den och nickade, via Szczseny och stolpen, in bollen i mål. Kvitterat till 2-2 och så slutade även matchen.

Publiken bjöds på en riktigt underhållande tillställning. Arsenals anfallsspel var mycket bättre än de senaste matcherna. Welbeck var nära att få en drömstart i den nya klubben och var löpstark matchen igenom. Mittfältet fungerade mycket bra där de löpte för varandra och gjorde det svårt för Manchester City att hänga med. Jack Wiilshere som visat en positiv formkurva den senaste tiden var briljant i matchen mot City, särskilt i den andra halvleken. När mittfältet inte lyckades vinna tillbaka bollen fort bjöds det på för stora ytor mellan mittfält och backlinje som Manchester City kunde utnyttja Men nu mötte man ett riktigt bra motstånd som kan skapa målchanser mot vilka försvar som helst. Även om det sena kvitteringsmålet kändes tungt när domaren blåste av matchen finns det en hel del positiva saker som Wenger och laget kan ta med sig till kommande matcher.