Liberty Stadium, Publik: 20 812
Domare: Phil Dowd

Arsenal kollapsade - igen

sön 9 nov 2014 kl 19:14

3-0 blev 3-3 i onsdags hemma mot Anderlecht. Sanchez 1-0 blev 1-2 borta mot Swansea på söndagen.

Efter det tunga poängtappet i veckan mot Anderlecht väntade en tuff bortamatch mot Swansea för Arsenal. Arsenal tog återigen ledningen genom Alexis Sanchez men släppte sedan in två mål på tre minuter och fick lämna Wales utan poäng.

Första halvleken började avvaktande. Swansea hade det mesta av spelet, dock utan att skapa några vassa målchanser. Efter tjugo spelade minuter delade Calum Chambers ut en tryckare i ryggen på Wilfried Bony i Arsenals straffområde och Swansea ville ha straff. Det höll dock inte domare Phil Dowd med om och slog ut med armarna. Kort efter kom matchens första chans då Jefferson Montero avslutade från en snäv vinkel och tvingade ner Wojciech Szczesny till stolproten för att styra bollen till en resultatlös hörna.

Efter det fick Arsenal något bättre kontroll på matchen. Det skulle dock dröja till slutet av halvleken innan bollinnehavet resulterade i några riktiga målchanser. Först fick Danny Welbeck ett jätteläge att ge Arsenal ledningen efter ett fint väggspel med Alex Oxlade-Chamberlain i straffområdet. Welbeck avslutade dock rakt på tidigare Arsenalmålvakten Lukasz Fabianski. Kort efter var Aaron Ramsey nära ett ledningsmål efter ett fint volleyförsök från strax utanför straffområdet som smet utanför Fabianskis högra stolpe.

Det sista som hände i den första halvleken var att Per Mertesacker fick ett bra läge på hörna, men mittbacken nickade bollen en bra bit utanför.

Om den första halvleken var händelsefattig så hände desto mer i den andra. Arsenal satte fart från start och det första som hände var att Alexis Sanchez gav Alex Oxlade-Chamberlain ett bra läge att sätta matchens första mål men engelsmannen misslyckades med avslutet.

Kort därefter öppnade sig himlen och regnet vräkte ned. Santi Cazorla försökte utnyttja det nya underlaget med ett hyfsat distansskott. Fabianski hade vissa problem med avslutet, men ingen Arsenalspelare var med på returen.

I den 63:e matchminuten snodde Oxlade-Chamberlain åt sig bollen på egen planhalva och satte fart. Bollen hamnade till slut hos Cazorla som spelade vidare bollen till Welbeck. Engelsmannen vände upp i straffområdet och hittade Alexis Sanxhez ensam vid straffpunkten. Chilenaren gjorde inget misstag utan placerade enkelt in 0-1.

Tolv minuter senare var det kvitterat till 1-1. Efter slarv från Arsenal på mittplan fick debuterande svensk-gambiern Modou Barrow bollen och drev mot mål. Han revs ner av Kieran Gibbs utanför straffområdet och på den efterföljande frisparken satte Gylfi Sigurdsson bollen säkert i Szczesnys högra kryss.

Bara tre minuter därpå hade Swansea vänt till 2-1. Montero, som Calum Chambers hade haft stora problem med under hela matchen, serverade nyss inkomna Gomis med ett inlägg som anfallaren placerade in med pannan.

Efter Swanseas ledningsmål hade Arsenal svårt att skapa några vettiga chanser. Theo Walcott fick ett riktigt bra kvitteringsläge i slutminuterna efter en vacker framspelning av Alexis Sanchez. Engelsmannen, som blev helt ren med Fabianski, misslyckades dock helt med nedtagningen.

På tilläggstid ropade Arsenalspelarna på straff efter en misstänkt hands i Swanseas straffområde. Phil Dowd, som delade ut varning på varning under matchen, valde dock återigen att ej blåsa straff och matchen slutade 2-1 till Swansea.