Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn
Premier League
lör 22 nov 2014 kl 18:30
1 – 2
(0 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 60 074
Domare: Mike Dean
Manchester UnitedManchester United

Bitter förlust mot svagt United

lör 22 nov 2014 kl 20:54

Arsenals oförmåga att avgöra matcher kostade 3 poäng hemma mot Manchester United på lördagskvällen. Det var första förlusten på 23 hemmamatcher i Premier League för Gunners.

Efter ett kort landslagsuppehåll och en veckas spelledigt var det återigen dags för match för Arsenal i Premier League på Emirates Stadium. På andra sidan stod Manchester United som även de haft en tuff inledning på säsongen och befann sig på en sjunde plats i tabellen, en placering efter Arsenal innan matchen. En motståndare som Arsenal haft oerhört svårt att slå de senaste åren.

Det var ett taggat hemmalag som kom ut till första halvlek och som tog tag i matchen från första början. Arsenal satte hög press på Uniteds orutinerade backlinje och skapade ett flertal halvchanser direkt. Halvlekens bästa chans fick Jack Wilshere efter drygt tretton minuter. En dålig rensning av De Gea i United-målet ledde fram till att Danny Welbeck kunde spela fram Wilshere som borde gjort mål när han kom helt fri med De Gea men avslutet var bedrövligt.
Närmare än så kom man inte i den första halvleken som jämnade ut sig efter hand och båda lagen skapade enstaka halvchanser innan Mike Dean, domare för kvällen, blåste för pausvila.

Tidigt in i den andra halvleken tvingades Wilshere kliva av med en fotskada och i anfallet efter var oturen framme när Uniteds Antonio Valencia turligt lyckades göra 0-1 via Kieran Gibbs efter att denne krockat med Wojciech Szczesny i Arsenal-målet och bollen studsat ut till Valencia. I situationen skadades även Szczesny så illa att Damian Martinez fick ersätta.

Efter det pressade Arsenal på för ett kvitteringsmål men United backade hem och stängde igen framför det egna målet och på en kontring i matchminut 85 avgjorde Wayne Rooney matchen med sitt 0-2-mål. Inhoppande Olivier Giroud, som gjorde comeback efter långtidsskada, reducerade till 1-2 på stopptid men närmare än så kom aldrig Arsenal. Trots stor dominans i större delen av matchen förlorade Arsenal ännu en match mot Manchester United, och ser nu de övriga topplagen dra ifrån ytterligare i toppen av tabellen.

Kommentarer

Bild för gunsmoke

Vi måste inse att vi inte är ett topplag, för många usla britter i laget, nu lyckades en brittisk klantskalle tom skada målisen innan han satte självmålet.

Men lite ljuspunkter trots allt -Kanonen med kanonernas kanon behövde bara 20 minuter på sig för att leverera, å andra sidan visade de övriga som vanligt upp sin oförmåga. Nu har vi tappat 10 poäng fler än mot motsvarande lag från förra säsongen. Vi tilläts att hålla boll medans MU med sin riktigt usla uppställning bara väntade på slaglägen, sedan gick det som vanligt mot ett av de stora.

Det här börjar bli riktigt pinsamt, nu när 1-2 förlusterna blir en vana.  Men som jag uttryckt tidigare, -vi kommer inte längre i denna fotbollens F1 med en stallchef som vägrar att bygga om Ferrarin från 1996. Vi är och blir ett mittenlag om vi har tur.

Men vi har i alla fall en lönebudget som är större än Chelseas, där är vi bättre!

 

Bild för Roffe A

Nu var det väl mera en polsk än en brittisk klantskalle som la grunden till första målet om man ska vara rättvis, men pinsamt är det ju så det förslår. 

Vi skjuter  när  vi borde ha passat och passar istället för att skjuta.  När vi skjuter gör vi det dessutom helst mitt på målvakt eller back.  Många slet som djur, så jag tycker inte det var viljan som saknades utan mera kompetensen,men jag skulle kunna tro att med en Podolski parkerad i straffområdet borde han väl ha tryckt in ett par baljor på de halvchanser som skapades och där MU alltid var först på returerna.