Domare: Andre Marriner
EvertonEverton

Arsenal tillbaka på vinnarspåret

sön 1 mar 2015 kl 17:06

Efter den tunga förlusten i veckan kom Arsenal tillbaka och slog Everton med 2-0 idag.

Det märktes tydligt att onsdagssmällen mot Monaco fanns där för det var en tempofattig – och händelsefattig första halvlek. Olivier Giroud gav Arsenal ledningen på en hörna i den 39:e minuten.
Özils inspel såg inte ut att vara mycket för världen, men fransmannen kom perfekt till bollen och satte den i bortre hörnet.
The Gunners avslutade den första halvleken bra och Santi Cazorla hade ett fint distansskott, som Howard tippade till hörna.

Det syntes tydligt att Arsenal kom från en tung förlust i veckan. Matchinledningen var mycket blek och det hände inte mycket de första 20 minuterna.
Det mest spännande var när Gabriel slarvade med bollen och Lukaku var på väg igenom när David Ospina fick ut en näve och avstyrde förstaläge och sedan glidtacklade bort andraläget. Everton skapade inte mycket alls de första 45 minuterna.

Liverpoolgänget öppnade andra halvlek starkt och satte hård press på Arsenal. Det var småfarligt och stökigt i boxen mest hela tiden första kvarten, men Arsenal redde ut farligheterna och växte in i matchen igen.
Men det krävdes ett par fina räddningar från Ospina för att hålla oss på banan.
Bästa när Lukaku fick ett bra skottläge och avlossade i den 65:e minuten. Colombianen tippade till hörna.
Cazorla hade Arsenals bästa chans när han distanssköt över.

Matchen stannade sedan här Giroud och Coqulein nickade ihop och Coqulein blödde kraftigt. Han kunde dock spela vidare, men efter en ny smäll i slutet tvingade Wenger byta ut honom.
Evertonattackerna mattades av och Arsenal kontrollerade händelserna bra.
Ett par byten gav ny energi till laget och Tomas Rosicky kom in och avgjorde.
Özils fins inspel nådde tjecken som skottade på Jagielka och bollen ställde Howard i Evertonkassen.
Game - set - match!
Och tre mycket sköna poäng var i hamn.
De sju tilläggsminuterna blev tämligen odramatiska och det var närmare 3-0 än 2-1 på slutet.