Loftus Road, Publik: 17 997
Domare: Kevin Friend

Alexis frälste Arsenal - på nytt

ons 4 mar 2015 kl 22:43

Efter hårt tryck mot QPR-kassen i början på andra halvleken kunde Arsenal vända hem mot norra London med tre poäng. Giroud och Alexis stod för målen. Enda smolket i bägaren var att Gabriel haltade av planen i första halvleken.

Arsenal gjorde två förändringar i startelvan jämfört med söndagens möte med Everton. In kom Per Mertesacker och Tomas Rosicky istället för Laurent Koscielny och Alex Oxlade-Chamberlain. Francis Coquelin kom till start iförd en vit ansiktsmask till skydd för sin brutna näsa.

Det var en relativt intensiv matchinledning, som dock var i princip helt befriad från målchanser. De första kom efter drygt 20 minuters spel. Först fick QPR ett bra läge när Bobby Zamora nickade ner en långboll till Charlie Austin som dock sköt rakt på David Ospina i Arsenalmålet. Direkt efteråt fick Arsenal sin första chans när Olivier Giroud avlossade ett lågt skott från utkanten av straffområdet, men inte heller Robert Green hade några problem att ta bollen.

Intensiteten i matchen fortsatte och mot slutet av halvleken ökade Arsenal trycket mot QPR-målet, vilket resulterade i en del halvchanser. Bästa chansen hade Santi Cazorla som efter ett akrobatiskt väggspel med Giroud avlossade ett skott som Green fick jobba för att hålla.

Båda lagen tvingades till backbyten i första halvleken. Med 35 minuter spelade klev Gabriel av planen efter en misstänkt sträckning i låret, Koscielny tog brassens plats i mittförsvaret. Några minuter senare tvingades Nedum Onuoha lämna planen efter att ha nickat ihop med en lagkamrat.

Arsenal skapade en dubbelchans direkt i början på andra halvlek. Rosicky kom fram bra på kanten och fick in bollen mot Özil, som ur balans (efter misstänkt ojusthet från QPR-försvarare) inte lyckades få bollen på mål. Alexis tog hand om andrabollen och fick på ett bra avslut som dock inte resulterade i mer än en hörna. Resultat kom dock i den 64:e minuten. Arsenal kom i en kontring och Alexis Sanchez vek in mot mål, bara för att släppa bollen vidare i djupet till Kieran Gibbs. Gibbs fick, lite turligt, in bollen till Giroud som halvt liggandes tryckte in ledningsmålet, 1-0.

Efter målet satte Arsenal fullt tryck mot QPR:s mål och Alexis Sanchez var inblandad i det mesta. Kort efter målet kom han i ett läge liknande det vid 1-0-målet. Denna gång valde chilenaren att skjuta själv och tvingade Green till en fin räddning. Bara minuten senare hamnade Alexis, efter en tilltrasslad situation ensam med Robert Green i utkanten av straffområdet. Alexis väntade alldeles för länge och Green kunde stoppa passningsförsöket. I den 70:e minuten kunde dock QPR-målvakten inte stoppa Sanchez längre. Alexis tog själv in bollen i straffområdet, drev ner mot kortlinjen, vek upp och placerade bollen mellan två QPR-försvarare och invid stolpen till 2-0. Det var Alexis Sanchez första mål sedan matchen mot Stoke i mitten på januari.

I matchens 82:a minut hamnade ett QPR-inlägg hos Charlie Austin som gavs tid av Koscielny och Gibbs att vända upp, lägga bollen till rätta och dunka in reduceringsbollen bakom en sent flygandes David Ospina. Efter målet jagade hemmalaget efter en kvittering men kom aldrig i närheten utan Arsenal kunde hålla ut och kamma hem tre poäng.