Turf Moor, Publik: 20 615
Domare: Mike Dean

Viktiga tre poäng bärjade mot Burnley

lör 11 apr 2015 kl 21:40

Arsenal tog sin åttonde raka ligaseger mot Burnley på Turf Moor på lördagskvällen. Efter en tät och chansfattig match vann Arsenal med 1-0 efter ett tidigt mål av Aaron Ramsey.

Arsenal ställde upp med exakt samma lag som slog Liverpool med 4-1 förra helgen. För motståndet stod alltså bottenlaget Burnley. Första chansen i matchen fick Alexis Sanchez efter ett samarbete med Mesut Özil på vänsterkanten fick han chansen från straffpunkten men fick inte riktigt träff på bollen som hamnade på läktaren. Arsenal fick ändå en drömstart på matchen då ledningsmålet kom redan i elfte minuten efter en tilltrasslad situation. Det var Aaron Ramsey som till slut sköt in bollen efter att både Özil och Alexis avslutat ett antal gånger i straffområdet men deras avslut blivit avstyrda av målvakt och Burnley-försvarare.

I övrigt var det en tät halvlek med väldigt få målchanser. Burnleys bästa chans var en bra frispark från Trippier som Ospina fick sträcka ut hela sin längd för att rädda. Även Arsenals bästa chans till ett 2-0-mål var en frispark från Cazorla som strök precis förbi kryssribban. Andra halvlek fortsatte som första halvlek slutade. Spelet böljade fram och tillbaka utan att några riktigt heta målchanser skapades. Boyd fick en bra chans att kvittera för Burnley med tjugo minuter kvar men fick inte träff på bollen.

Burnley fick ytterligare en chans att kvittera minuterna senare genom Danny Ings som försökte sig på en cykelspark i straffområdet men Arsenal-försvarare kunde täcka undan. Danny Welbeck kom in med tio minuter kvar och fick direkt ett bra läge att avgöra när Özil passade fram i straffområdet men skottet täcktes av försvarare. Arsenal lyckades dock hålla ledningen hela vägen till slutsignalen och tog därmed sin åttonde raka seger och tre viktiga poäng inför slutkampen om topplaceringarna i ligan. Nästa lördag väntar Reading på bortaplan för Arsenal.