Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn
Premier League
sön 26 apr 2015 kl 17:00
0 – 0
(0 – 0)
Emirates Stadium, Publik: 60 066
Domare: Michael Oliver
ChelseaChelsea

Mållöst toppmöte - som förväntat

sön 26 apr 2015 kl 20:22

Arsenal lyckades inte knappa in poäng på serieledande Chelsea. Matchen på Emirates slutade 0-0.

Arsene Wenger valde att göra några förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Reading förra helgen. Ospina var tillbaka i målet och Monreal och Bellerin var tillbaka som ytterbackar. På topp ersatte Giroud Welbeck. Under inledningen av matchen var det som väntat Arsenal som ville mest offensivt. Det ledde dock inte till några riktigt heta målchanser. Chelsea spelade aggressivt i försvarsspelet och särskilt Alexis åkte på några tuffa kapningar.

Efter en kvart fick Chelsea matchens första stora chans då Fabregas, som hälsades med burop från Emiratespubliken när han rörde bollen, hittade Oscar i offsideposition och brassen kom fri mot Ospina. Chelseaspelaren lyfte bollen över Arsenalmålvakten som sedan rammade honom. Bollen var på väg in i mål men Bellerin kunde springa i fatt den och språngnicka ut den till hörna. Chelsea ville ha straff efter Ospinas överkörning av Oscar, men domare Oliver valde att inte peka på punkten.

Chelsea krävde ytterligare en straff sedan Fabregas hade fallit i en närkamp med Cazorla. Oliver tyckte dock att Cesc filmade och gav honom gult kort.
Efter en dryg halvtimme var det Arsenalspelarnas tur att ropa på straff. Bellerin spelade bollen snett inåt bakåt till Cazorla som avslutade mot mål. Cahill täckte skottet med armen men Oliver friade på nytt.
Arsenal hade svårt att få till målchanser mot Chelsea väl samspelta backlinje. Anfallen avslutades ofta med inlägg som Chelseaspelare tog hand om. Vid andra målet fick Ramires en riktigt bra chans sedan han frispelats i straffområdet, men avslutet blev lamt och vållade inte Ospina några problem.

Inledningen av andra halvlek påminde om första. Det var ställningskrig på mittplan, och inget av lagen skapade några direkt farligheter. Efter drygt en timmes spel hittade Monreal sånär Alexis i straffområdet, men John Terry kom först på bollen och rensade till hörna. Några minuter senare sköt Mertesacker utanför sedan han fått bollen i straffområdet efter en frispark.

Wenger bytte in Welbeck och Walcott istället för Coquelin och Giroud i en sista ansträngning att avgöra matchen och det var tydligt att det bara var ett lag på planen som verkligen jobbade för ett ledningsmål. Mourinho var nog mycket tillfreds med matchbilden och den poäng Chelsea hade när matchen började.
På tilläggstid fick Arsenal en sista bra chans då Monreal kom runt på vänsterkanten och spelade in bollen framför mål där Özil inte fick träff på bollen och Welbeck inte heller fick ordning på benen.
Matchen slutade 0-0 och Arsene Wenger lyckades inte överlista Mourinho den här gången heller.