Medlemmar: 3396 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Freddie startar högst troligt för Arsenal.

Inför Man Utd-Arsenal

lör 9 aug 2003 kl 22:35

Det klassiska toppmötet. Och vi får väl räkna med att det blir den klassiska segraren.

Arsenal har vunnit (Charity) Community Shield tre gånger sedan 1998, och är på jakt efter ytterligare en seger. Söndagens pulshöjare inför ligastarten överskuggas dock av att Man Uniteds lovande ungdomsspelare Jimmy Davis förolyckades i en tragisk bilolycka på lördagsmorgonen. Jag räknar med att lagen kommer att spela med sorgband samt att det kommer hållas en tyst minut före matchen.

Det är svårt att sia om vilka spelare Arsenal kommer att ställa upp med, men det står i alla fall klart att det blir en relativt stark elva. Matcherna mot United är alltid mycket prestigefyllda och jag tror inte att Wenger vill se Sur-alex lyfta någon trofé den här säsongen.

I Arsenals mål kommer Jens Lehmann göra tävlingsdebut för sin nya klubb och i backlinjen lär Lauren, Campbell och Cole spela. Martin Keown ska vara tillbaka i full träning, men frågan är om Wenger chansar med den nyblivne 37-åringen. Kan han inte spela står det mellan Kolo Toure och Pascal Cygan, och där tror jag att det är fördel för ivorianen som har gjort bra matcher som mittback på försäsongen.

På mittfältet förväntas Patrick Vieira starta, medan Ljungberg säkerligen tar en kant. Sedan är det mer osäkert, då Parlour, Edu, Gilberto, Gio och Pennant slåss om de övriga platserna. Sedan kan det bli så att någon av Wiltord och Pires får starta eftersom att Wenger har sagt att han kommer att använda sig av någon eller några av de fransmän som anslöt sent till försäsongsträningen.

Jag tror att Wenger kommer låta Parlour ta en kantplats samt att Edu går in bredvid Vieira då denna konstellation fungerade bra mot Rangers i tisdags. Men det är också bara en lagom vild gissning.

På topp är Henry given om Wenger vill använda honom. Spelar inte Titi lutar det väl åt att Bergkamp och Kanu startar, för Jeffers har inte övertygat på försäsongen och Aliadiere är ännu ett ganska oprövat kort.

I United saknas Gary Neville och Wes Brown men i övrigt är alla tillgängliga. Trion Barthez, Howard och Carroll slåss om platsen mellan stolparna och där är det väl fördel för den rutinerade fransmannen. I backlinjen väntas Phil Neville, Ferdinand, Silvestre och O’Shea spela, medan Televinken Solskjär ska fylla Becks skor på högermittfältet. Förutom den professionella fridykaren lär också Roy Keane, nyförvärvet Djemba-Djemba och Giggs spela på mittfältet. Det är möjligt att Scholes får spela offensiv mittfältare och van Wonf*ckall ensam forward.

Arsenal brukar spela bra i dessa mästarmöten och slog som bekant Liverpool med 1-0 i motsvarande match förra året. Det är oerhört svårt att tro någon om årets match då man egentligen inte vet hur bra lagen är.

Men jag kan inte tänka mig att vi skulle inleda säsongen med en förlust så jag drar till med att Arsenal vinner med 2-0. Freddie brukar ju göra mål i Cardiff så han sätter säkert en balja, och han får sällskap i målprotokollet av högoddsaren Ashley Cole.

Möjliga laguppställningar:

Arsenal
Lehmann
Lauren, Toure, Campbell, Cole
Ljungberg, Vieira, Edu, Parlour
Henry/Kanu, Bergkamp

Man United
Barthez
P Neville, Ferdinand, Silvestre, O’Shea
Televinken, Keane, Djemba-Djemba, Giggs
Scholes
Van Nistelrooy