Medlemmar: 8902 st.

Adebayor sänkte Wigan.

Onödigt dramatiskt mot Wigan

lör 6 dec 2008 kl 21:44

Arsenal skulle ha avgjort matchen flera gånger om men återigen är vi alldeles för ineffektiva.

Efter att våra ungdomar slagit Wigan med 3-0 för bara några veckor sedan så kunde man lätt förledas att tro att det här skulle bli en gångtur i parken. När Wigan så får den första målchansen i matchen genom Palacios så inser varje Gooner som följt laget den här säsongen att det gäller att hålla hårt i armstöden för det här blir en nagelbitare.

Det fanns en tid då 1-0 ledningar kändes kassaskåpssäkra men de dagarna känns långt borta. Första halvlek okej, där var det inte så nervöst men jag måste erkänna att de sista 25 minuterna av matchen mådde jag inte bra.

Arsenal tar ledningen genom Adebayor genom en fantastisk passning av Fabregas som allra först når Song av alla gubbar. Han får nog en liten touch på bröstet/armen/magen/lilltån och förlänger den omedvetet/medvetet/genom tur/via brevduva fram till Adde som vid det laget lyckats skaka av sig sin gubbe och sätter den busenkelt bakom målvakten. Skönt och det redan efter en kvart.

Vi fortsätter att rada upp chanser under den första halvleken och även om Wigan inte var helt ofarliga kändes det väldigt stabilt i mitt tycke. Efter en halvtimme blir Nasri tvungen att utgå efter en tackling bakifrån av Palacios. Istället tar Wenger in Eboue som inte gör någon lysande match.

Andra halvlek gör vi som vi brukar, kör på efter det andra målet som ska döda matchen. Ju längre tid som går ju mer osäkra blir vi. Osäkrast av alla är Eboue och efter några huvudlösa ingripanden så byttes han av igen innan matchen blev färdigspelad. Wenger säger efter matchen att det beror på att publiken började vända sig mot honom "unfairly" och att han tappade i självförtroende, men faktum är att han inte håller måttet.

Vid ett fåtal tillfällen i slutet ser det mer än lovligt rörigt ut i försvaret och det är väl där som Steve Bruce efteråt menar att de förtjänade en poäng, i övrigt skapade vi väldigt mycket chanser och intentionerna finns där. Vi måste fortsätta skapa de där chanserna och sätta några av dem för att återfå självförtroendet som gör att vi lämnar Hull och Aston Villa bakom oss i tabellen. Topp fyra ska vi bli, allt annat är ren bonus. Tyvärr vann de övriga topplagen också även om rapporterna talar om skakigt Liverpool och sent vinnande Man U. Middlesbrough nästa helg och julfest i Göteborg. Tre poäng på en Arsenal Sweden träff? Brukar inte vara en lyckosam kombination.

Arsenal: Almunia (7), Sagna (7), Toure (7), Djourou (7), Clichy (7), Denilson (7), Fabregas (8), Song Billong (7), Nasri (7) (Eboue 32 (4)), Van Persie (7), Adebayor (7), Eboue (Silvestre 90).
Subs Not Used: Fabianski, Vela, Ramsey, Wilshere, Bendtner.

Booked: Van Persie.

Goals: Adebayor 16.

Att: 59,317

Ref: Steve Bennett (Kent).

(10: Världsklass , 9: Strålande, 8: Mycket bra, 7: Bra, 6: Godkänd, 5: Sådär, 4: Underkänd, 3: Dålig, 2: Miserabel, 1: Spursklass)