Medlemmar: 3465 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Adebayor skjuta oss till nya segrar?

Mellanmatch mot Wigan

fre 10 apr 2009 kl 09:11

När Arsenal reser till JJB Stadium är det bara tre poäng som gäller. Som vanligt.

Med tanke på de matcher som kommer efter denna är det verkligen inte läge att tappa poäng mot Wigan. Avståndet ner till Aston Villa är bara sex poäng, poäng som lätt tas in vid förluster mot Chelsea och Liverpool till exempel. Därför behöver vi bufferten.

Att spekulera kring Arsenal är vanskligt, men vi vet att vi har spelat 17 Premier Leaguematcher i rad utan förlust. Vi har släppt in endast fyra mål under 2009 i ligan och Wigan har aldrig vunnit över oss i Premier League på åtta försök. Dock fick de oavgjort i fjolårets match på JJB.

Arsenal kommer till spel utan Almunia, Gallas, Diaby och Clichy. Behöver jag egentligen nämna Rosicky i det sammanhanget?
Det betyder att vi kommer att få se en omgjord startelva bestående av antingen Gibbs eller Silvestre på vänsterkanten och ett mittlås med Touré och Silvestre/Djorou.

På mitten brukar den stora frågan vara om det blir Walcott eller Eboué som spelar och det låter jag vara öppet. Annars är det klart att Fabregas, Arshavin, Song, Denilson håller mitten medan Adebayor sköter målandet.
Van Persie och Eduardo är tänkbara bänkspelare även om jag tror att Wenger vill hålla dem friska tills på onsdag.

Matchen visas först i efterhand på Canal + om man inte kan få in någon av de satellitkanaler som sänder direkt klockan 16.