Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger fick kritik för att han luftade truppen mot Wigan.

Wenger försvarar sin laguttagning

tor 30 dec 2010 kl 08:21

Två matcher på tre dagar. Få trodde nog att Wenger skulle matcha ett liknande lag i båda matcherna . Förändringarna i startelvan stannade på åtta stycken.

Efter den sagolikt bra genomförda matchen mot Chelsea skulle Arsenal "bara" spela hem tre poäng till Emirates. När startelvan annonserades innan match lyfte många på ögonbrynen och menade direkt att förändringarna kunde få konsekvenser. Efter poängförlusten så kritiseras Wengers laguttagning, något som fransmannen förklara såhär:
- Med alla matcher vi spelar kan vi inte spela med samma lag hela tiden, men jag ser inte det som ett problem. Jag tycker inte resultatet var en katastrof, oavgjort är till slut helt okej.

Wenger, som får se sitt lag på tredje plats i ligan, men menar också att Manchester United inte fick spela med liknanade nackdelar i gårdagens match mot Birmingham:
- Vi spelade match för 48 timmar sedan och möter ett Wigan som spelade för tre dagar sedan. Den nackdelen hade inte United när de spelade igår.

Skulle Arsenal spelat med samma lag som mot Chelsea igår igen? Trots att Wengers Arsenal nu har Birmingham och Manchester City att möta på ynka sju dagar. Enligt Wigans tränare Martinez skulle han gärna mött det lag som spelade mot Chelsea i måndags.
- Jag hade gärna mött samma lag som spelade mot Chelsea i måndags, för det finns inte en chans att de skulle vara fysiskt redo till denna match.

Källa: BBC Sport