Medlemmar: 8880 st.

Slarv kostade Arsenal Ligacupsegern.

Arsenal förlorare i Carling Cup-finalen

sön 27 feb 2011 kl 19:58

Arsenal dominerade, Birmingham levererade. Carling Cup-finalen blev allt annat än en trevlig historia där Arsenal fick se sig besegrade av Birmingham efter ett sent mål av Obafemi Martins.

Wembley var fullsatt, matchen var snyggt inramad och Arsenal skulle äntligen få lyfta sin första titel sedan 2005. Manuskriptet var klart, men slutet blev ett helt annat. The Gunners ställde upp med ett relativt starkt lag (det starkaste möjliga efter skador på Cesc Fabregas och Theo Walcott) vilket självklart lugnade en hel del supportrar som trodde att man skulle få se en eller annan uppstickare starta.

Trots det starka laget var det Birmingham som tog initiativet och matade Szczesny med flera målchanser. Arsenal-målvakten kunde ha blivit utvisad efter bara ett par minuter då han drog ner Zigic i straffområdet, men klarade sig undan från att göra en "Lehmann" på grund av en offside på Birmingham-anfallaren. Senare kom det dock fram att offsiden var felaktig och att Arsenal minst sagt red på sin tur.<
Efter den starka starten av Birmingham tog sig Arsenal sakta men säkert in i matchen, men trots det skulle det bli The Blues som fick göra ledningsmålet. I matchminut '28 fick Birmingham en hörna som Szczesny misslyckades med att boxa bort. Istället kunde den långe, store och starke Nikola Zigic nicka in 1-0 till Birmingham.

Bara minuten senare hade motståndarlaget en perfekt chans att göra 2-0, men Szczesny kunde rädda friläget. Istället fick sig Arsenal en väckarklocka och drog snabbt upp tempot. Birmingham hann inte alls med när Jack Wilshere först sköt ett skott i ribban för att sedan se Andrej Arsjavin mata in en passning i boxen som Robin van Persie kunde skjuta in på volley. Stort jubel och 1-1!
Arsenal hade bud på fler mål, men ingenting blev riktigt farligt. Istället såg det ut som om bägge lagen väntade ut halvtidsvilan. 1-1 efter 45 minuter!

The Gunners rivstartade andra halvlek och var det dominerande laget i hela halvleken. Arsenal var laget som passade, skapade, sköt och dominerade. Man hade massor av bud på mål av spelare som Rosicky, Nasri, Arsjavin och inbytte Bendtner - men ingenting ville in. Ben Foster gjorde en stormatch i Birmingham-målet och räddade allt som kom i hans väg.
Birmingham hade absolut ingenting på mål medan Arsenal dominerade kraftigt. Det såg länge ut att gå till förlängning då ett vitalt misstag i försvaret skulle visa sig kosta hela matchen. En Birmingham-spelare skickade upp en frispark långt upp i luften som Szczesny såg ut att ha full kontroll på, men när polacken skulle fånga in bollen skedde ett misstag i kommunikationen. Laurent Koscielny försökte rensa iväg bollen samtidigt som polacken försökte håva in den.
Allt detta resulterade i att Wojciech tappade bollen till en helt fristående Obafemi Martins som antagligen gjorde det enklaste målet i hans karriär. 2-1 med bara 1 minut kvar av ordinarie tid.

Tomas Rosicky manade på sina mannar att fortsätta tills slutsignalen gått, men redan då visste man att det var kört. Arsenal försökte desperat få in en kvittering, men allt slarvades antingen bort eller plockades upp av Birmingham-försvaret. Efter fyra minuters tilläggstid blåste MIke Dean av matchen och Birmingham hade vunnit Carling Cup.
Flera Arsenal-spelare föll ihop på marken och började gråta, bl.a. Jack Wilshere och Laurent Koscielny, medan Birmingham-spelarna med Ben Foster i spetsen antagligen fick vara med om det största ögonblicket i deras karriärer.

Arsenal är fortfarande kvar i tre tävlingar och trots förlusten i Carling Cup-finalen får man nu sikta in sig på större titlar.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "A little misunderstanding had a great consequence on the game and both players are destroyed. I blame no-one. When these things happen late in the game, there is no time to rectify it. The players are disappointed but we have to pick ourselves up, that's what a team is about. It's a good opportunity to show our mental strength, which I think is great. We got what we expected from Birmingham. They are a team who fight very hard and cause a lot of problems from long balls. Congratulations to them - they got the trophy - but we have regrets with the way we conceded the [Martins] goal".

ALEX McLEISH: "Everyone of our players played an amazing cup final and can be proud of their performances. It was probably the best ever for me. Relatively speaking it is. At Glasgow Rangers I was expected to win trophies, albeit against big rivals Celtic. To come to England and, at my first trophy attempt, for a small club like Birmingham to beat the might of Arsenal is a dream come true. I’m so happy for everybody connected with Birmingham City, especially the supporters. They’ve had a long wait, the long-suffering Blues fans. It’s probably the best achievement ever, certainly as a manager – probably more so because it’s in the present."