Medlemmar: 3416 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vinn, Arsenal. Vinn!

Inför: Arsenal-Manchester United

lör 30 apr 2011 kl 10:07

Matchen som många har längtat efter. Manchester United gästar Emirates. Kan Arsenal trycka till ligaledarna och säkra en topp fyra-placering?

Man skall aldrig säga aldrig. Men om Arsenal skall knipa den engelska ligatrofén i år så krävs ett smärre mirakel. För med fyra omgångar kvar att spela har man nio poäng upp till Manchester United. Detta glapp kan däremot minska på söndag då Arsenal gästas av just ligaledarna.

I och med Boltons sena ledningsmål mot Arsenal förra helgen så bröts sviten på sexton ligamatcher utan förlust. Senast man förlorade var mot Manchester United i december 2010. Den gången segrade United med 1-0 efter ett något turligt mål av Ji-Sung Park under den avslutade delen av första halvlek.

Gästerna är inne i en väldigt bra trend efter de dubbla förlusterna mot Liverpool och Chelsea i mars. Efter dessa två nederlag har man tagit tretton av femton möjliga poäng. Att jämföras med Arsenals sex poäng som man skrapat ihop under sina senaste fem matcher.

För Arsenals del handlar det inte bara om att sabotera något sorts firande för United. Poängen är ytterst väsentlig med tanke på placeringarna i ligan. Man är i dagsläget endast fem poäng före fyran Manchester City som även har en match mindre spelad. En match mindre spelad har även Tottenham som innan helgens matcher ligger nio poäng före Arsenal.

Det spelades i veckan en förmatch inför söndagens stormatch. Arsenals reserver gästade Manchester Uniteds dito i en match som slutade 0-0. För Arsenals del debuterade Thomas Vermaelen som spelade nittio minuter som kapten. I Manchester United spelade bland annat Wes Brown, Darren Fletcher, Bebe och Gabriel Obertan

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 15.05
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 2.55 X) 3.25 2) 2.65
TV-sänding: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: På skadelistan bockar i av Lukasz Fabianski sedan tidigare. Vi suddar även ut Thomas Vermaelen som får ses som tämligen frisk även om han saknar matchform. Abou Diaby missar även denna match på grund av sin vadskada som höll han borta även ifrån matchen mot Bolton. Tilläggas kan att Craig Eastmond även han skadat sig. Eastmond, som är utlånad till Millwall, bröt ett ben i ankeln på träning i veckan.

MANCHESTER UNITED: Owen Hargreaves (Ja, han finns fortfarande) och Anders Lindegaard missar matchen på grund av skador. Darren Fletcher spelade 45 minuter i torsdagens reservlagsmatch och är tillgänglig till på söndag. Paul Scholes är avstängd.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Vi har tagit fram en jämn kvalité. Mot Bolton bröts vår svit på sexton raka ligamatcher utan förlust. Men det är frustrerande när man är nära att vinna något och sen tappar man i stort sett allt under en vecka. Det som gjorde det ännu mer frustrerande är att det gjordes när vi inte spelade dåligt. Vi gjorde en bra match mot Liverpool men ändå fick vi bara en poäng. Tyvärr vinner bara ett lag ligan. Nästa år kommer Liverpool investera, Chelsea kommer investera. Folk frågar om vi kommer vinna, och självklart tror vi att vi kan göra det."

ALEX FERGUSON: "För två månader sedan så snackade många om att denna omgången kommer vara direkt avgörande för ligan och det kan mycket väl stämma. Men förhoppningsvis blir ligan så jämn att det krävs seger för oss i sista matchen mot Blackpool. Ryan Giggs kommer inte spela på Söndag. Kanske han spelar nästa onsdag. Men han måste få vila. Han är en fantastisk människa."

STATISTIK

Manchester United är obesegrade i de sex senaste mötena med Arsenal. Av de har man vunnit fem stycken.
Arsenal har endast lyckats göra ett mål på de tre senaste hemmamatcherna, av dessa tre har man spelat lika samtliga matcher.
Det blir 45:e gången som Arsene Wenger och Alex Ferguson ställs mot varandra.
Robin Van Persiehar gjort arton mål på nitton matcher för Arsenal under 2011.
Manchester har hållit nollan i deras tre senaste matcher.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Samir Nasri
Avbytare: Wojciech Szczesny, Denilson, Nicklas Bendtner, Johan Djourou, Sebastien Squillaci, Kieran Gibbs, Marouane Chamakh

MANCHESTER UNITED
Målvakt: Van der Sar.
Försvar: Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evra.
Mittfält: Valencia, Carrick, Anderson, Park.
Anfall: Hernandez, Rooney.
Avbytare: Obertan, Evans, Fletcher, Kuszczak, O'Shea, Berbatov, Nani