Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby vill att Wenger spelar med ett tremannamittfält.

Diaby vill spela med Arteta

fre 3 aug 2012 kl 15:25

Abou Diaby ser fram emot den nya säsongen med en hittills bra försäsongsturné efter den långa skadefrånvaron förra säsongen.

Arsenals skadedrabbade mittfältare Abou Diaby ser fram emot en ny säsong med The Gunners och framför allt hur spelet med Arteta kommer att kunna bli på mittfältet. I en intervju på Arsenal Player berättar Diaby hur känslan har varit att sitta vid sidan under hela förra säsongen. Han berättar hur han först och främst påverkades negativt rent fysiskt av att sitta vid sidan, men även hur han började påverkas negativt psykiskt av att se sina lagkamrater spela vecka in och vecka ut.
Han säger:
- Först och främst påverkar det dig fysiskt att inte kunna spela, men jag måste även saga att det har varit mentalt hårt. Det enda vi älskar är att spela fotboll och att se lagkamraterna göra det varje helg från sidan är ganska tufft.

Vidare i intervjun berättar Diaby om hans tankar om Arsenals spelsätt med tre centrala mittfältare. Vilket gör att han får chans att både anfalla och försvara.
- Personligen så föredrar jag att vi spelar med tre mittfältare. Man kan gå framåt då, men även försvara. Det är positionen som passar mig bäst.

Arsene Wenger har uttryckt att inför den kommande säsongen kan man räkna in Diaby som ett nyförvärv eftersom Arsenal knappt använt honom i förra årets kampanj. Wenger anser att den första spelaren franska landslaget borde välja för sitt mittfält vore en frisk Diaby.
Nu får vi hoppas att Diabys försäsong håller i sig och han inte drar på sig någon ny skada. Nästa stopp för Arsenal blir Tyskland under försäsongen.