Medlemmar: 8902 st.

Säsongens första förlust kom mot Chelsea.

Chelsea straffade Arsenal med 2-1

lör 29 sep 2012 kl 15:23

Chelsea blev tyvärr för starka när Arsenal på lördageftermiddagen förlorade sin första ligamatch för säsongen. Trots många chanser var gästerna för starka och straffade Arsenals misstag.

Det var upplagt för fotbollsfest denna vackra eftermiddag i London. Arsenal skulle ta sig an Chelsea i ett hett London-derby, ett stort test tidigt in i säsongen. Tyvärr räckte inte hemmalaget till när gästerna vann med 2-1 efter två mål från fasta situationer.

Matchen började väldigt segt och inget av lagen tog ett riktigt initiativ om matchen. Överraskande nog hade Arsene Wenger petat/vilat Per Mertesacker som blev ersatt av Thomas Vermaelen som var tillbaka från sin förkylning. Redan inledningsvis såg försvaret väldigt skakigt ut då Chelsea tryckte på för ett tidigt ledningsmål.
Abou Diaby som nyligen kommit tillbaka från en långtidsskada blev till Arsenal-supportrarnas frustration tvungen att kliva av i den sjuttonde minuten. In klev istället Alex Oxlade-Chamberlain som skulle vara en av de bättre Arsenal-spelarna på plan, men det hjälpte föga när Fernando Torres skulle ge Chelsea ledningen i den tjugonde matchminuten.

Juan Mata sköt iväg en frispark från långt håll, David Luiz var helt fri inne i straffområdet, men hoppade inte högt nog. Turligt nog för Chelsea fanns Torres precis bredvid Luiz och fick stort övertag på Koscielny som virrade bort sig helt. Torres kunde snyggt vinkla in bollen bakom en något chanslös Vito Mannone. Arsenals försvar som under hela säsongen sett väldigt stabilt och lugnt ut såg istället kaosartat och panikslaget ut. Chelsea som fick luft under vingarna tack vare 1-0 fortsatte att pressa på och någon minut senare slarvade Koscielny i försvarsspelet och bjöd Torres på ett friläge. Som tur var kunde fransmannen reparera sitt misstag.

Hemmalaget fick inte igång sitt spel alls, men fick ändå halvchanser via bland annat Santi Cazorla och Lukas Podolski. Tyvärr misslyckades man med att testa Cech i Chelsea-målet. Kvitteringen skulle dock komma innan halvtid. Oxlade-Chamberlain störtade fram på högerkanten, sköt in ett lågt inlägg som gick mellan benen på Ashley Cole och hittade Gervinho. Ivorianen stod med ryggen mot mål, men snurrade 180* och sköt in den bakom Cech. 1-1! Några minuter senare blåste Atkinson för pausvila.

Andra halvlek började med ett Arsenal som pressade högt upp i banan och skapade många chanser. Tidigt in i andra kom Podolski fram på vänsterkanten och fick in den i straffområdet där Gervinho missade bollen och Cazorla sköt returen några centimeter utanför stolpen. Arsenal fortsatte att pressa, men det skulle istället bli Chelsea som återtog ledningen. Thomas Vermaelen skapade en onödig frispark och Juan Mata klev fram och slog frisparken rakt i mål. Bollen touchade Koscielny på benen, men trots touchen hade den rullat in i mål då den inte vinklades alls. Mannone agerade tveksamt och den luriga bollen letade sig rakt in i mål. 2-1 till Chelsea.

The Gunners agerade chockat och började slarva något enormt. Missade passningar, vårdslöst spel och inlägg utan adress var bara några av de akter som frustrerade supportrarna. Chelsea hade mycket väl kunnat sätta 3-1, men hemmalaget lyckades turligt nog undvika ännu ett baklängesmål. Ju längre matchen led, desto mer slarvigt och ineffektivt spelade Arsenal. Trots det fick man tre jättechanser innan matchen var slut. Podolski fick till en väldigt bra nick, men Cech stod för en jätteräddning. Tjecken stod ännu en gång i vägen när Giroud så när sköt in en kvittering.

Lite senare nickade Koscielny in bollen i stolpen och på tilläggstid fick Arsenal sitt bästa kvitteringsläge i matchen när Cazorla passade en Giroud som halvfri tog sig förbi Cech, men sköt precis utanför mål. Turen var inte med de röd-vita. Chelsea lugnade ner spelet och spelade ut ett tröttslaget Arsenal. Atkinson blåste efter fyra och en halv tilläggsminut av matchen och de blå kunde fira segern. För Arsenal var det här säsongens första förlust, men nu gäller det att bita ihop och fortsätta att köra. Man har ingen tid att sörja och man får inte glömma bort att man trots allt spelat bra under många matcher.

Chelsea lyckades dock straffa ett slarvigt Arsenal som inte tog vara på sina chanser. Låt oss hoppas att så inte är fallet på onsdag då The Gunners ställs mot Olympiakos hemma på Emirates i Champions Leagues andra omgång.