Medlemmar: 8889 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby växte i matchen mot City, säger Wenger.

Wenger tror på Diaby

mån 14 jan 2013 kl 20:10

Abou Diaby gjorde efterlängtad comeback i förlustmatchen mot Manchester City. Arsene Wenger tror att fransmannen kommer anpassa sig snabbt och bidra med bra prestationer.

Abou Diabys karriär har till stor del varit kantad av skador och han har sällan fått chansen att visa upp det fina spel han kan prestera under några längre perioder. I matchen mot Manchester Citys var det tydligt att fransmannen ännu inte är helt tillbaka i form men detta är inte något som oroar Wenger.
- Diaby blev bättre under matchens gång, säger Arsene Wenger.
- Jag tycker han var som laget. Han startade i ett lågt tempo och blev bättre i den andra halvan av matchen. Jag tog risken att ersätta skadade Arteta med Diaby då jag tyckte det behövdes. Det är bra att han tog sig igenom matchen på ett bra sätt. Han kommer snabbt att bli bättre.

Diaby var även han positiv efter matchen.
- Jag känner mig fysiskt bra. Jag har varit borta länge så självklart är jag inte i min bästa form, men viktigast är att jag inte kände av skadan. Det är bra för framtiden.

Förhoppningsvis kan Diaby nu hålla sig skadefri under en längre period. Det är viktigt för fransmannen själv men också för att bidra med bredd till Arsenals mittfält när laget beger sig in i en avgörande period av säsongen.