Medlemmar: 8902 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tufft motstånd för Vermaelen och Arsenal.

Inför Chelsea - Arsenal

lör 19 jan 2013 kl 20:00

Jack Wilshere var matchens bästa spelare mot Swansea och krönte sin insats med att avgöra matchen i slutskedet. Nu väntar hårdare motstånd, nämligen derby mot Chelsea.

Och så blev det då äntligen klart. Theo Walcott kritade på och bestämde sig för att sin framtid finns i Arsenal. Det var förhoppningsvis slutet på år av tappade stjärnor. Vändningen där Arsenal nu skall börja bygga upp ett lag som realistiskt skall kunna utmana i världstoppen. Imorgon ställs Arsenal mot ett Chelsea på bortaplan som minst sagt blandat och gett.

Chelsea blev i veckan skakat på hemmaplan av Southampton. Efter att Edan Hazard elegant gjort 2-0 för hemmalaget precis innan halvlek trodde nog de flesta att Rafael Benitez mannar gick mot en säker trepoängare. Men gästande Southampton hämtade in till 2-2 efter mål av två stycken inhoppare.

Arsenal däremot lyckades vinna sin hemmamatch. Dock var det inte en match som bringade tre poäng men däremot ett avancemang i FA-cupen. Efter en kavalkad av missade målchanser och en storspelande Swanseamålvakt kunde till slut Jack Wilshere kruta in ledningsmålet. Målet kom så pass sent att de vitklädda svanarna från Wales aldrig gavs en ärlig chans till replik.

I Arsenallägret kommer Laurent Koscielny tillbaka från skada. Mikel Arteta är fortfarande skadad och förväntas vara så under resterande del av januari. Frågetecknet inför morgondagens startelva handlar mycket om Lukas Podolskis vara eller icke vara tillgänglig för spel. Tycken skall ha varit sjuk i veckan vilket kan göra att Aaron Ramsey istället spelas på vänsterkanten.

Chelsea återfår sin lagkapten John Terry. Terry har varit tillbaka sedan någon vecka men inte varit redo för att spela från start, mest troliga är att engelsmannen spelar från start imorgon. En som med största sannolikhet däremot inte får Benitez förtroende från start är Fernando Torres. Köpet av Demba Ba har gjort spanjoren till ett solklart andrahandsval.

Matchen imorgon startar 14.30.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Tillbaka efter avstängning är Laurent Koscielny. Däremot är Mikel Arteta fortfarande borta och sällskapas i sjukstugan med Lukasz Fabianski och Tomas Rosicky. Senaste rapporterna säger även att Lukas Podolski är sjuk och att ett beslut om tyskens medverkan kommer först på matchdag.

CHELSEA: Läger i Chelsea är tämligen ljust. Man återfår John Terry i startdugligt skick. Däremot mister man John Mikel och Victor Moses på grund av afrikanska mästerskapen. Oriol Romeu och Yossi Benayoun kommer även de missa matchen på grund av skada.

STATISTIK

Chelsea har endast förlorat fyra av de senaste tjugotvå mötena med Arsenal i tävlingssammanhang. Däremot så vann Arsenal senast på Stamford bridge med 5-3.
På sina senaste sju matcher i ligan har Chelsea vunnit fem och gjort hela tjugo mål.
Såhär långt in i säsongen har Arsenal minst poäng någonsin under alla år som Arsene Wenger varit tränare för laget.
Av de matcherna som Arsenal tagit ledningen har man sju vinster och två oavgjorda resultat.
Theo Walcott har gjort 14 mål under säsongen, åtta i ligan.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Per Mertesacker, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Abou Diaby, Jack Wilshere.
Anfall: Theo Walcott, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Vito Mannone, Laurent Koscielny, Francis Coquelin, Alex Oxlade-Chamberlaib, Aaron Ramsey, Andrej Arsjavin.

CHELSEA

Målvakt: Peter Cech.
Försvar: Branislav Ivanovic, John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole
Mittfält: Ramires, Juan Mata, David Luiz, Frank Lampard, Eden Hazard
Anfall: Demba Ba
Avbytare: Ross Turnboll, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand, Oscar, Marko Marin, Florent Malouda, Fernando Torres