Medlemmar: 8890 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Diaby nöjd med antalet matcher han spelat den här säsongen.

Diaby: "Jag har lärt känna min kropp"

ons 27 mar 2013 kl 21:41

Fransmannen berättar om glädjen att vara tillbaka på planen efter skadefrånvaron. Han förklarar vidare hur han lärt sig lyssna på sin kropp.

Abou Diaby har under långa perioder haft problem med skador sedan han anslöt till Arsenal i januari 2006. Exempelvis var de två föregående säsongerna ett elände för 26- åringen, då han endast startade 17 matcher totalt för Londonlaget. Under nuvarande säsong har fransmannen så här långt varit uttagen i startelvan vid 14 olika tillfällen. Med största sannolikhet kommer han därför förbättra sitt facit rejält från de två föregående säsongerna sett till speltiden. Diaby är nöjd med att vara tillbaka på planen och är samtidigt optimistisk inför framtiden.
- Jag är väldigt glad över att ha startat så här många matcher. Jag var skadad tre månader, som är en stor del av säsongen. Trots det har jag startat 14 matcher och det är bra. Vi har dessutom 9 matcher kvar att spela, så jag kommer antagligen komma upp i 16 eller mer spelade matcher. Det är bra för mig

Nyckeln till de minskade skadorna tror Diaby beror på hur han har lärt känna sin kropp och även sin noggrannhet i återhämtningen. - Jag har försökt ta hand om mig själv den här säsongen genom bra behandling, samt en bra återhämtningsperiod och sådant som gör en spelare bättre.

En annan nyckel till den förbättrade hälsan tror han beror på den förändrade kosten han tagit till bruk i vardagen. - Jag har förbättrat min kost mycket. Min livsstil har annars alltid varit bra för jag går inte ut i stor utsträckning. Jag har alltid varit en kille som stannat hemma och vilat. Jag gör alla övningar som jag behöver för att förbättra min styrka och där musklerna är svaga.

Avslutningsvis är Diaby medveten om vad som kommer krävas från honom själv för att den positiva trenden gällande skador, ska förbli just en positiv trend. - Jag är fortfarande ung och har många år kvar på toppnivå. Det jag behöver göra är att ta hand om mig själv varje dag, för då tror jag allt kommer bli bra.