Medlemmar: 8902 st.

Tungt. Arsenal hade ingen bra dag och föll med 0-1 på Old Trafford.

Arsenal förlorade toppmötet mot Man United

mån 11 nov 2013 kl 01:06

Arsenal tog inte chansen att sticka iväg och utöka sin ledning ner till Manchester United till hela 11 poäng, istället kunde Manchester United, genom Robin Van Persie, knappa in på serieledaren och gå upp till en femteplats i ligan.

Stämningen var på topp på ett knökfullt Old Trafford där hemmalaget Manchester United behövde vinna för att ta rygg på övriga lag i toppen. Man U kom till start med i princip sitt bästa lag medan motståndaren, Arsenal, sedan länge haft stora skadeproblem, och så sent som bara några timmar före match skickade hem Per Mertesacker och Tomas Rosicky som båda var sjuka och inte kunde spela.
Förväntningarna var ändå höga på bortalaget Arsenal som hade ett ypperligt läge att sticka ifrån ytterligare från topplagen, som nästan alla förlorat eller tappat poäng under helgen.

När matchen var igång var det inget snack om vilket lag som tog tag i taktpinnen. Manchester United ägde allt i inledningen av matchen och till slut, efter 7-8 minuter, fick Mesut Özil röra bollen för första gången i matchen och Arsenal lugna ner spelet en aning. Ett slarvigt Arsenal hade dock stora problem med passningsspelet och slog bort många bollar på mittfältet, vilket gjorde att Man United inte hade några problem att ta tag i den här matchen. Tillslut skulle man också få utdelning.

I den 27:e matchminuten får hemmalaget en hörna efter, återigen, ett slarvigt passningsspel från Arsenal. Wayne Rooney slår hörnan och upp hoppar en alldeles för ensamstående, Robin Van Persie, som nickar bollen i bortre för att sedan, i full fart, fira sitt mål som om han vunnit VM. Jublet visste inga gränsar på Old Trafford och ramsorna sjöngs kort därefter av United-fansen om Robin Van Persie.

Efter ledningsmålet var det ett fortsatt övertag för Manchester United och Arsenal tvingades gång på gång kapa United-spelarna vilket resulterade i gult kort för både Flamini och Sagna. Mycket mer än så hände inte i den första halvleken, och det var tydligt att Arsenal behövde höja sig några nivåer om de skulle gå ifrån med några poäng överhuvudtaget.

Andra halvlek började på samma sätt som den första halvleken slutade. Båda lagen hade boll men det var hemmalaget som fick ut mer av sitt bollinnehav. Det dröjde tills den 63:e minuten innan Arsenal hade skjutit ett skott på mål. Men efter det hände något, Arsenal började ta tag i spelet lite mer och ta kontrollen över matchen. Wilshere, Bendtner och Gnabry byttes in vilket gjorde Arsenal mer attackvilliga och giftiga i offensiven.

Arsenal mäktade med sisådär 20 minuter kvar med några halvchanser och gick stundtals att känna igen, men man kom aldrig riktigt nära ett kvitteringsmål. Kanske skulle Bendtner ha dykt upp på ett bättre sätt på ett inlägg från Sagna när det bara återstod några minuter, men sett till helheten var det en svag och blek insats från Arsenal, som förlorade matchen med 1-0. Trots det behåller Gunners serieledningen och går, efter landslagsuppehållet, in i en lättare period sett till spelschemat.