Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny är sugen på Wembleyrevansch.

”Vi har mognat sedan finalförlusten mot Birmingham”

ons 9 apr 2014 kl 21:59

Det var tre år sedan Arsenals målvakt i högsta grad var inblandad finalförlusten mot Birmingham i ligacupen. Nu berättar han om hur han ser på den erfarenheten i relation till den stundande semi-finalen mot Wigan.

Senast Arsenal spelade på Wembley var i ligacupfinalen mot Birmingham 2011 och den då 20-årige målvakten, tillsammans med Laurent Koscielny, var i högsta grad ansvarig för att det gick som det gick. Arsenal förlorade med 2-1 efter att de två stått för en monumental kommunikationsmiss som gav Martins chans att avgöra i öppet mål. Något som han också gjorde. Nu tre år senare kan supportrarna ännu en gång se fram emot att få spela på Wembley, men många bär nog på en oro att Arsenals oförmåga att stå upp när de verkligen gäller ännu en gång ska spela in och drömmen om FA-pokalen slås i kras. Den nu 24-årige målvakten försäkrar fansen om att så inte ska bli fallet

- Vi är tre år äldre nu, vi har tre års erfarenhet i bagaget och vi är bättre förberedda. FA-cupen är enorm och det vet vi. Och vi vet att vi har ett mycket starkt utgångsläge för att vinna i år. Bucklan är bara två matcher borta. Nu är vi på Wembley och vi vet hur viktigt det är för fansen och detsamma gäller för alla spelare. Jag hoppas att det kommer att bli en mycket positiv dag för klubben.
- Sist vi var där (Wembley) var ingen rolig upplevelse. Men vi har mognat och vi har en större del erfarna spelare . Sådana som Jack och Aaron Ramsey var bara 18 eller 19 på den tiden. Själv hade jag inte ens fyllt 21. Vi är tre år äldre nu , vi har tre års mer erfarenhet i bagaget och vi är mer förberedda för det än vi var då.