Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lukasz Fabianski var en av Arsenals hjältar på Wembley.

Vermaelen: ”Lukasz förtjänar det här”

sön 13 apr 2014 kl 18:17

Det var lättade spelare som mötte media efter tillställningen mot Wigan i lördags. Bland annat pratade Thomas Vermaelen om den viktiga segern, säsongens avslutning samt sin glädje för Lukasz Fabianskis insats.

Det har varit en tung sista period för Arsenal. Inför mötet med Wigan var laget pressat att prestera för att inte drömmen om den efterlängtade titeln skulle gå i kras ännu en gång. Vermaelen och spelarna visste att matchen var väldigt viktig för hela klubben.
- Det var mycket snack om att vi behövde ett resultat av några olika anledningar – för tränaren och för att visa att visa att vi kunde kämpa vilket jag tycker vi visade. Det kommer ge oss en kick för resten av säsongen. Vi kan gå vidare med självförtroende.

Belgaren förklarade sedermera att laget tränat på straffsparkar, men i lördags behövde han inte förvalta någon straffspark själv.
- Vi har tränat på straffsparkat, men jag behövde inte ta någon den här gången.

Avslutningsvis valde han att hylla sin lagkamrat mellan stolparna, Lukasz Fabianski. Vermaelen anser att polacken är en fantastisk målvakt som arbetar hårt på träningarna.
- Lukasz är en fantastisk målvakt. Han arbetar hårt och förtjänar den här framgången.