Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lukas Podolski gjorde dubbla mål i vinsten över The Hammers.

Stabil derbyseger mot West Ham

ons 16 apr 2014 kl 00:39

Precis som i bortamatchen mot West Ham var det The Hammers som tog ledningen. Återigen så vände dock Arsenal på det hela och lyckades vinna med samma siffror, 3-1.

Precis som i bortamatchen mot West Ham var det The Hammers som tog ledningen. Återigen så vände dock Arsenal på det hela och lyckades vinna med samma siffror, 3-1.
Arsenal tog åter tag i ligaspelet under tisdagskvällen då West Ham kom på besök till Emirates Stadium. Wenger gav ingen mindre än Kim Källström chansen från start för första gången. Svensken gjorde sin första match från start sedan kvalmatchen till VM med Sverige mot Portugal i november. West Ham gick upp till en 1-0 ledning i säsongens tidigare möte och det skulle man även lyckas göra nu. Målet fick dock Arsenal att vakna och efter att man lyckats vända på det hela till 2-1 och sedan även 3-1 var det rätt så lätta tre poäng att ro hem.

Första halvlek

Öppningen på matchen var ganska stängd och det bjöds på fotboll av rätt dålig karaktär. Den första riktiga målchansen kom först när Lukas Podolski skickade in ett inlägg från höger in mot Giroud. Fransmannen var dock något för långsam fram till bollen och lyckades inte få den tå på bollen som hade krävts för att få den in i nät. Efter detta blev spelet lite mer underhållande och båda algen började söka efter det öppnande målet på allvar. Bland annat serverade Andy Carrol en bra boll till Mohamed Diame som sköt över från rätt så nära håll.

Även om gästerna hade en del boll var det ändå Arsenal som skapade de bästa målchanserna vid det här stadiet. När halvtimman var spelad borde man ha tagit ledningen då Cazorla vann bollen på mittfältet och spelade en genomskärare till Giroud som fick öppen gata fram mot mål. Av någon anledning valde anfallaren att föröka flicka bollen med utsidan i sitt avslut vilket blev totalt misslyckat och West Ham hade inga problem med att reda ut faran.

The Hammers skulle bli laget som öppnade målskyttet i matchen med endast fem minuter kvar att spela av den första halvleken. Kim Källström följde inte riktigt med Antonio Nocerino när han tog en djupledslöpning bakom Arsenals backlinje. Detta gjorde att han lyckades få ett avslut på mål och även vara först på sin retur som han lyckades få fram till Matt Jarvis som från nära håll nickade in 1-0.

Detta kom lite som en chock för Arsenal men deras respons till detta kom direkt. Källström tog fram till en offensiv position och gick på ett bra avslut till vänster vilket vann laget en hörna. Strax efter hörnan hamnade bollen hos Cazorla som spelade in den i boxen till Podolski som vände runt och sköt kliniskt i det bortre hörnet. Tyskens nionde mål för säsongen och en psykologisk viktig kvittering var ett faktum inför den andra halvan av matchen.

Andra halvlek

Arsenal öppnade på ett förväntat sätt med högt tempo och mycket bollinnehav. Man pressade ner West Ham i banan och ledningsmålet skulle inte dröja. Kapten, Vermaelens långboll nådde ända fram till Giroud som på ett fantastiskt sätt kontrollerade bollen innan sköt den inät mellan benen på Adrián i Hammers-målet. Detta var hans totalt tjugonde mål för säsongen. i Hans målfirande tog han förutom att kyssa märket även av sig sorgbandet han bar för Hillsborough-offrena, kysste det och pekade upp mot himmlen. En fin gest för de 96 personer som dog för exakt 25 år sedan. 

Pressen från Arsenal avtog inte efter detta och både Podolski och Cazorla hade lägen till att utöka ledningen. I den 72:a minuten valde Wenger att byta ut Tomas Rosicky, som var tillbaka efter ett kortare skadeuppehåll, och ersätta honom med Aaron Ramsey som även han gjort comeback efter skada nyligen. Ramsey skulle spela en viktig roll direkt i denna match då han assisterade Lukas Podolski med en nick till hans andra och lagets tredje mål i matchen. Målet var klassfullt då tyskens avslut satt högt upp i nättaket med kraft.

Den efterföljande kvarten hände det inte så mycket. Arsenal ägde mycket boll och hade rop efter ytterligare mål. Ofta var det den sista avgörande bollen från mittfältet som saknade skärpa. Kim Källström blandade och gav i sin roll på det centrala mittfältet men ser man det till det stora hela får han ändå godkänt. Det märks att han inte riktigt är i matchform än och kanske är det förståeligt med tanke på hans skada och antal matcher han spelat det senaste halvåret.

Arsenal spelade hem detta ganska så enkelt i slutändan och kunde räkna in sin åttonde derbyseger den här säsongen. Just nu placerar man sig på fjärdeplats en poäng före Everton som under onsdagen spelar sin hängmatch mot Crystal Palace på hemmaplan.