Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vickers fick se Chelsea vinna igen i FA Youth Cup.

Arsenal ute ur FA Youth Cup

fre 18 apr 2014 kl 09:30

Arsenal hade chansen att vända på hemmaplan i den andra semifinalen utav FA Youth Cup. Chelsea skulle dock visa sig vara numret större då man vann även detta mötet och det betyder att The Gunners missar finalen.

Efter förra veckans första semifinal på Stamford Bridge var det under torsdagskvällen dags för det andra mötet. Matchen spelades på Emirates Stadium och Chelsea gick in till matchen med en fördel 2-1 sedan den första drabbningen. Publiken var stor denna afton för att vara en ungdomsmatch och mycket stod på spel, framförallt för Arsenal som haft en tung säsong på ungdomssidan. En 1-0 seger skulle räcka för att ta Arsenal vidare till finalen men istället var det Chelsea som skulle vinna med uddamålet denna afton och avancera till finalen mot Fulham.

Första halvlek

Matchen inleddes ganska försiktigt från båda håll och kanske berodde det på att det var mycket som stod på spel. Ingen ville göra bort sig tidigt i matchen. Chelsea fick det första riktiga läget i matchen då Dominic Solanke tog sig förbi tre Arsenal-försvarare innan han gick på ett avslut. Josh Vickers som storspelade i det första mötet stod för en bra räddning och sedan kunde Julio Pleguezuelo rensa undan.

Strax efter kvarten var spelad skulle även gästerna ta ledningen i derbyt och därmed sätta en enorm press på Arsenal som var tvunget att göra tre mål för avancemang. Colkett tog sig förbi Tafari Moore på sin vänstersida och sköt ett skott från en snäv vinkel som han i princip väggade på Vickers och in i mål. Målvaktsingripandet var långt ifrån hundraprocentigt där och på den nivån som vi är vana att se Vickers.

Arsenal hade dock lägen att komma igen redan innan paus och efter trettio minuters spel borde man ha kvitterat. Alex Iwobi och Chuba Akpom väggade sig snyggt igenom innan den förstnämnde blev helt friställd mot mål. Tyvärr valde han dock att försöka hitta tillbaka till Akpom med en pass istället för att gå på eget avslut vilket gjorde att chansen rann ut i sanden.

Efter det var det endast Chelsea som kom fram till bättre målchanser. Det skulle krävas något alldeles speciellt från Arsenal om de skulle lyckas vända på detta under den andra halvan av matchen.

Andra halvlek

Chelsea fortsatte att pressa på för att sätta spiken i kistan i detta möte. Andreas Christensen kom nära till att göra det med ett lågt avslut som smet strax utanför den bortre stolpen. Samme Christensen räddade sedan sitt egna mål när Glen Kamara i Arsenal snappade upp en andraboll utanför offensivt straffområde och hans avslut gick mot det bortre hörnet där Christensen var placerad.

Efter detta handlade det mesta om Chelsea igen trots att det var Arsenal som verkligen behövde göra ett mål snabbt. Josh Vickers revanscherade sig från det insläppta målet flertalet gånger under den här perioden. Han visade upp ett brett register när han på ett snyggt sätt räddade med fingertopparna samt en flygande räddning uppe i det bortre hörnet.

Arsenal såg ut att ha tappat hoppet under den sista delen utav matchen. Det saknades skärpa i princip allt man gjorde och lite av det kunde vi se under hela matchen i stort. Kanske var spelarna lite väl tagna av stundens allvar? Den forcering framåt som laget hela tiden behövde kom riktigt aldrig och man fick en känsla av att det inte riktigt var någon som vågade ta tag i det. Lagkaptenen, Chuba Akpom försökte möjligtvis ibland men många andra vågade inte ta för sig så mycket som hade krävts.

Chelsea är med detta vidare till finalen i FA Youth Cup där man möter Fulham.

Arsenal–Chelsea  0-1

Mål: 0-1 Colkett (16).

Så spelade Arsenal:

Josh Vickers – Tafari Moore, Leander Siemann (67), Julio Pleguezuelo, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara (86), Gedion Zelalem – Ainsley Maitland-Niles, Jack Jebb, Alex Iwobi (58) – Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Stefan O´Connor (67), Alfred Mugabo, Dan Crowley (58), Austin Lipman (86).