Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil kan eventuellt vara tillbaka i matchspel när Arsenal gästar KC Stadium under söndagen.

Inför: Hull City-Arsenal

lör 19 apr 2014 kl 15:22

Arsenal reser norrut under påskhelgen för ett möte med Hull City på KC Stadium. Endast fyra omgångar återstår nu i ligaspelet och det gäller att prestera på topp för att säkra spel i Champions League till nästa säsong.

Arsenal är åter på den vinnande banan i Premier League efter tisdagens hemmaseger mot West Ham på Emirates Stadium. Denna trepoängare skulle senare leda till att man återtog fjärdeplatsen på riktigt då Everton föll hemma mot Crystal Palace under onsdagen. Den platsen som betyder spel i nästa säsongs upplaga av Champions League är dock långt ifrån klar då man har två tuffa bortamatcher kvar av årets säsong. Först ut är Hull på KC Stadium som man även senare ska möta i FA-Cup finalen på Wembley i maj.

Med fyra omgångar kvar att spela i ligan innehar nu Arsenal alltså fjärdeplatsen och om man gör sitt jobb fullt ut i de resterande matcherna ska detta förhoppningsvis gå vägen. Samtidigt som man har återfått mycket av sitt självförtroende den senaste veckan börjar även en del spelare från skadelistan att återvända. Mesut Özil och Nacho Monreal kan återvända till spel efter skadeuppehåll vilket är oerhört positivt och till det kan vi tillägga att Mathieu Flamini åter är tillgänglig efter sin avstängningsperiod. Läget i truppen börjar som ni märker se allt mer positivt och förhoppningsvis kan detta hålla hela säsongen ut nu utan dessa formdippar som vi sett så många gånger i år.

Hull har inte varit i matchspel sedan deras semifinal i FA-cupen mot Sheffield United förra söndagen. De kommer därför till denna match med stort självförtroende och är utvilade. Samtidigt spelar man inte riktigt med kniven mot strupen än då man placerar sig på rimligt säker mark. Just nu ligger man sex poäng före Fulham som innehar den sista nedflyttningsplatsen. Precis som i finalen i maj kommer man även på söndag gå in till matchen som ”underdogs” och kan därför spela utan att riktigt riskera att förlora någonting. Deras senaste match i ligan spelades den 5:e april hemma mot Swansea och slutade med en 1-0 seger.

Söndagens möte på KC Stadium är inte bara viktigt för att fortsatt behålla sin fjärdeplats. Det är även viktigt att få ett psykologiskt övertag inför mötet på Wembley. Detta behöver inte bara vara kollektivt utan även individuellt, position för position. Vinner man kamperna i denna match går man in till nästa möte med ett övertag på sin motståndare och det kan vara viktigare än vad man tror. Nu har Arsenal fått en chans till att nypa den där fjärdeplatsen, en chans som man knappt förtjänar med den senaste månadens resultat. Ta tillvara på den möjligheten och avsluta denna säsong på ett bra sätt både i ligaspelet och FA-Cupen.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Under historiens gång har Arsenal och Hull ställts mot varandra totalt sjutton gånger. Arsenal har vunnit elva utav dessa möten.
  • Arsenal har vunnit fyra utav de fem möten som varit mellan lagen i Premier League. Enda gången som Hull lyckats besegra Arsenal var på Emirates Stadium i september 2008.
  • Nicklas Bendtner och Mesut Özil gjorde Arsenals två mål i säsongens tidigare möte som slutade 2-0 till The Gunners i London.
  • Under de fem senaste matcherna har Arsenal misslyckats med att hålla nollan defensivt.
  • Steve Bruce som är tränare för Hull gör sin 350:e PL-match på söndag. Han blir därmed den sjunde managern någonsin att göra så många matcher i Premier League.

Skador

Arsenal: Skadelistan hos Arsenal börjar se något positivare ut. Mesut Özil och Nacho Monreal ska genomgå sena tester för att se om de är redo för spel. Mathieu Flamini återvänder till spel efter sin avstängningsperiod. Kieran Gibbs har dragit på sig en fotskada men beräknas vara tillbaka till nästa omgångs hemmamöte med Newcastle. Jack Wilshere beräknas vara tillbaka om två veckor. I övrigt är sedan tidigare Serge Gnabry, Ryo, Theo Walcott och Abou Diaby långtidsskadade.

Hull City: Söndagens hemmalag har endast fyra spelare i sitt rehabiliteringsrum just nu och alla dras med långtidsskador. Dessa är McGregor, Brady, McShane och Dudgeon.

Troliga startelvor

Arsenal:

Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen – Mathieu Flamini, Mikel Arteta – Santi Cazorla, Aaron Ramsey, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

Hull City:

Steve Harper – Liam Rosenior, James Chester, Maynor Figueroa, Curtis Davies – Ahmed Elmohamady, George Boyd, David Meyler, Jake Livermore – Shane Long, Nikica Jelavic.