Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil, Mertesacker och Podolski har nu en bra chans att vinna VM efter slakten av Brasilien i semin.

Tre Arsenalspelare spelar VM-final

ons 9 jul 2014 kl 14:20

För första gången i historien kommer tre Arsenalspelare att spela VM-final i fotboll på söndag i och med att tyskarna igår slaktade Brasilien.

Mesut Özil, Per Mertesacker, Lukas Podolski - och hela Tyskland - hade all anledning att jubla i natt.
Die Mannschaft krossade Brasilien med 7-1 och är klart för VM-final.
Landets åttonde final genom tiderna.

Özil spelade hela matchen på Löws mittfält och var med i uppbyggnaden av flera av målen och borde själv ha gjort 8-0 på slutet men brände sitt friläge. Mertesacker byttes in i paus medan Podolski fick triumfen från bänken.

På söndag kommer alltså tre Arsenalspelare att spela VM-final. Det har aldrig hänt tidigare.
I finalen 2010 mellan Holland och Spanien möttes två Arsenalspelare - Robin van Persie och Cesc Fabregas - när Andres Iniesta sköt guldet till Spanien.
2006 var det flera Arsenalbekantingar som spelade finalen för Frankrike, som föll på straffar mot Italien, men vid tillfället var det bara Thierry Henry som spelade för Arsenal.
Gilberto Silva var med och vann VM-guld med brassarna 2002 - men mittfältaren skrev inte på för Arsenal förrän efter VM.
1998 lirade två Arsenalspelare finalen, och vann. Emmanuel Petit spelade från start och Patrick Vieira hoppade in. Både Robert Pires och Thierry Henry var med och vann guld med fransmännen - men ingen av dem var Arsenalspelare vid tillfället.

Arsenal Sweden önskar Mesut Özil, Per Mertesacker och Lukas Podolski stort lycka till i finalen.