Medlemmar: 8800 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Thierry Henry ställs emot sin gamla favoritklubb från norra London på lördag.

Inför: NY Red Bulls-Arsenal

lör 26 jul 2014 kl 01:26

Det är dags för säsongens andra träningsmatch och ingen mindre än Thierry Henry med sitt New York Red Bulls står för motståndet sent på lördagskvällen.

Arsenal är på plats i Nordamerika och New York sedan ett par dagar tillbaka. Laget laddar där upp med träningar och olika fan-event inför lördagens match. Thierry henry mötte upp laget under torsdagens träningspass och har sedan varit med på olika fan-event. Den största målskytten i Arsenals historia kommer det minst sagt bli en speciell drabbning för i helgen. Under en presskonferens på torsdagen, berättade han om att det varit en ära att få bära Arsenals tröja och att det kändes oerhört meningsfullt när han fick komma tillbaka och spela några matcher 2012.

The Gunners hade kanske behövt ha med Henry i laget istället för emot sig när man tar sig an New York Red Bulls på söndag. Detta med tanke på att spelet var av väldigt varierande kvalitet när man spelade borta mot Boreham Wood i lördags. Man lyckades endast vinna med 2-0 efter mål utav svenske, Kristoffer Olsson och senare Benik Afobe på straff. Precis som målskyttarna var även övriga ungdomsspelare väldigt framstående samtidigt som många äldre underpresterade. Det är fortfarande tidigt på försäsongen men med två veckor kvar till Community Shield mot Manchester City på Wembley gäller det att samtliga hittar tillbaka till formen man hade i slutet på förra säsongen. Det gäller för spelarna att ta tillvara på tränings- och matchmöjligheterna som finns nu i New York precis som klubben tar tillvara på möjligheten utanför plan med marknadsföring.

Thierry Henry och hans New York Red Bulls är just nu i matchsäsong och ligger för närvarande på fjärde plats i den östra konferensen utav MLS. Även de var i spel förra lördagen då man mötte San Jose på hemmaplan i ligan, resultat 1-1. Red Bulls kommer säkerligen att gå runt på en del folk i truppen under lördagens match då Real Salt Lake väntar i MLS redan på onsdag. Förutom Henry så ska det nämnas att legendaren, Ian Wright har en utav sina söner, Bradley Wright-Phillips med i truppen och han leder den interna skytteligan för tillfället. Han har gjort sjutton mål och Henry kommer på delad andra plats med fyra gjorda mål.

Thierry Henry är inte i samma form som under sina guldår i Arsenal men då och då blixtrar han till och han kommer säkerligen vilja visa upp sig för laget och fansen på lördag. Motståndet kommer bli betydligt tuffare än Boreham Wood och nu börjar det bli dags för de vanligtvis framstående spelarna att börja ta för sig. Kul för oss svenskar att vi får fortsätta att följa Kristoffer Olsson i A-laget, målskytt senast och är nu på plats med truppen i New York. Matchen är högintressant och det rekommenderas starkt att man håller sig vaken till 23.00 på lördagen då det är avspark på Red Bull Arena.

Arsenals trupp i New York:

Målvakter: Wojciech Szczesny, Damien Martinez.
Försvarare: Hector Bellerin, Kieran Gibbs, Isaac Hayden, Carl Jenkinson, Ignasi Miquel, Nacho Monreal.
Mittfältare: Mikel Arteta, Santi Cazorla, Francis Coquelin, Abou Diaby, Mathieu Flamini, Kristoffer Olsson, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Jon Toral, Jack Wilshere, Gedion Zelalem.
Anfallare: Chuba Akpom.