Medlemmar: 8807 st.

Henry var i fokus när New York Red Bulls tog emot Arsenal.

Arsenal förlorade mot New York Red Bulls

sön 27 jul 2014 kl 03:11

Försäsongens andra träningsmatch spelades i New York och motståndet stod New York Red Bulls för. Matchen som på förhand till stor del kretsade kring Thierry Henry slutade med uddamålsförlust för Londonlaget.

Försäsongsmatchen mellan New York Red Bulls och Arsenal handlade för Londonlagets del att komma i form inför säsongen. För amerikanerna som är mitt uppe i tävlingssäsongen gällde det att få med sig något positivt till nästkommande tävlingsmatch. Arsenal ställde upp med ett relativt starkt lag där svagheterna var bristen på mittbackar och en renodlad anfallare. Arsenal kom aldrig upp i nivå och hemmalaget vann med 1-0.

Det höll på att bli en riktigt känslosam start på matchen. Redan i den 5:e matchminuten fick Henry ett gyllene läge att göra mål mot sin gamla klubb men avslutet från fransmannen gick strax utanför. Efter Henrys läge var det Arsenal som tog tag i bollen och tryckte tillbaka Red Bulls rejält i banan. Arsenal kunde med ett överflöd av mittfältare trilla boll strax utanför hemmalagets straffområde men hade det svårt att skapa några riktigt farliga lägen.

Gibbs kom runt på vänsterkanten och hotade med ett bra inspel med det fanns ingen där att förvalta läget. Hemmalaget hotade på kontringar och det var ofta Henry som låg bakom farligheterna med en del smarta instick. Cazorla sköt strax utanför och Rosicky hittade fram till Ramsey som tråcklade sig fram till ett läge men avslutet gick strax utanför. Efter en ganska fartfylld inledning på matchen mattades tempot mer och mer.

Då passade hemmalaget på att slå till. Henry slog en hörna som Oyongo nickade ner till Wright-Phillips som stötte in bollen i mål. 1-0 New York Red Bulls. Wilshere var nära på att kvittera bara minuter efter 1-0 målet. Engelsmannen väggspelade sig fint fram till ett friläge men avslutet gick rakt på målvakten. Två minuter senare var Wilshere nära igen men då nickades avslutet bort av Tim Cahill. Hemmalaget kunde gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning. Arsenal hade styrt spelet men skärpan på den sista tredjedelen fanns inte.

Wenger gjorde sju ändringar i halvtid och det var ett betydligt mer reservbetonat lag som startade den andra halvleken. Akpom serverade Diaby ett läge som fransmannen även förvaltade men målet blev korrekt avvinkat för offside. Henry lämnade planen till stående ovationer och frågan är om detta var sista gången han spelade med eller emot Arsenal i sin karriär.

Arsenal hade i den andra halvleken riktigt svårt att få igång något eget spel och det slarvades en hel del i uppspelsfasen. Farligast kändes det när hemmalaget gick till anfall. Det märktes att Arsenal-spelarna på plan inte var helt samspelta. I den 78:e minuten blev Akpom frispelad men fick inte någon vidare kontroll på bollen och avslutet fick rakt på målvakten som täckte av vinklarna på ett bra sätt.

Svenske Kristoffer Olsson kom in i slutet av matchen men gjorde inte något större avtryck. Londonlaget försökte trycka på för en kvittering men skapade inga större farligheter. New York Red Bulls såg samlade ut i försvarsspelet och kunde hålla ut till slutsignalen utan några större svårigheter.

Arsenal stod inte för någon bra insats. Det var en något speciell elva som startade matchen där avsaknaden av anfallare och en inte så samspelt backlinje ställde till problem. Men det var namnmässigt sätt ett relativt starkt lag och man borde kunnat skapa mer än vad man gjorde. I andra halvlek med de byten som gjordes var det mindre kvalité på banan och spelnivån sänktes då också. Med bara tre veckor kvar till Community Shield-finalen gäller det för laget att hitta formen och nå en högre nivå i resterande träningsmatcher.