Medlemmar: 8806 st.

Olivier Girouds mål i 90:e minuten gav en viktig poäng borta mot Everton.

Två sena mål gav poäng mot Everton

lör 23 aug 2014 kl 23:33

Två sena mål utav Arsenal betydde först 2-1 och sedan 2-2 på Goodison Park mot Everton. Olivier Giroud hjälte som stod för kvitteringsmålet i 90:e minuten.

Arsenal som för första gången den här säsongen startade med nyblivna världsmästarna Per Mertesacker och Mesut Özil kom till ett soligt Goodison Park i Liverpool med en tuff europamatch i benen från veckan. Matchen fick en hemsk start men ett bra avslut. De första 75 minuterna hade inte Arsenal mycket att hämta. Everton dominerade The Gunners framförallt i första halvlek men tack vare sena mål av Aaron Ramsey och Olivier Giroud fick Arsenal med sig en poäng hem.

Matchen inleds med lite avvaktande spel från båda lagen. Steven Pienaar tvingas utgå med skada efter en körare i ryggen av Calum Chambers och Leon Osman kommer in. Everton anfaller mycket på sin vänsterkant och trycker tillbaka Arsenal som får slå ifrån sig och genom främst Alex Oxlade-Chamberlain och Alexis Sanchez försöka skapa omställningar mot ett skickligt Everton. 0-1 tillkommer efter en frispark som lyfts in i straffområdet varefter bollen är utanför och vänder innan Seamus Coleman dyker upp på bortre ytan och kraftfullt nickar in bollen upp i nättaket via Szcesnys fingertoppar. Slappt agerande av Mesut Özil vid målet som fanns i ytan Coleman attackerade in i. Mirallas har sedan ett friläge som han bränner efter slarv. I slutminuten av halvleken är Arsenal uppe i en av få attacker där Everton lyckas rensa bollen upp mot bänkarna. Lukaku vinner duellen som blir där och tar sedan med sig bollen och assisterar en offsidelöpandes Steven Naismith som gör 2-0 när han placerar bollen mellan benen på utrusande Szczesny. En dålig första halvlek av Arsenal där 2-0 inte alls är oförtjänt.

Alexis Sanchez kliver av i paus och in på planen kliver Olivier Giroud. Samma person får direkt ett jätteläge att reducera men skottet är så nära ribban som det går utan att toucha den och försvinner ut i publiken. Giroud har även ett till par hyfsade chanser som dock aldrig är nära att resultera i mål. Grinig stämning rådde under andra halvlek och Steven Naismith var överallt där det slängdes käft. Jack Wilshere hade mycket väl kunnat bli utvisad efter en stygg tackling på Gareth Barry men klarade sig. Med cirka en kvart kvar skapas det första riktiga trycket ner mot Howard i hemmamålet. Joel Campbell och Santi Cazorla byts in istället för Jack Wilshere och Alex Oxlade-Chamberlain. Det resulterar i att Aaron Ramsey efter inspel av just Santi Cazorla petar in bollen i mål och matchen vaknar till liv. Likt den första halvleken gjordes det mål när tiden höll på att rinna ut, Olivier Giroud vinner en duell med Sylvain Distin och knoppar in 2-2 med pannan efter ett inlägg från vänster av Nacho Monreal. Vild glädje utbryter vilket är förståeligt med tanke på hur matchen inleddes.

Sammanfattningsvis är det en poäng med mersmak med tanke på inledningen av matchen. Nya tag på onsdag hemma mot Besiktas.