Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal och Alexis slå ut Besiktas?

Inför: Arsenal - Besiktas

tis 26 aug 2014 kl 20:48

Kvalspelet till Champions League ska avgöras. Efter en händelselös match nere i Istanbul är det nu upp till Arsenal att säkra avancemang hemma på Emirates.

Arsenal är fortsatt obesegrade i tävlingssammanhang efter att laget kämpat till sig ett kryss borta mot Everton i helgen. Men känslan inför det avgörande mötet med Besiktas kunde vara betydligt bättre. Efter en aktiv start på sommarens transferfönstret har aktiviteten därefter uteblivit. Giroud åkte på en skada under matchen mot Everton vilket gör att det på anfallsfronten ser rätt tunt ut inför onsdagens drabbning. I helgen var det Alexis Sanchez som fick platsen centralt i anfallet men chilenaren stod inte för någon direkt bländande insats. Som alternativ att laborera med har Wenger en småskadad Sanogo, Campbell eller möjligtvis Podolski.

Sett till resultatraden är Arsenals inledning av säsongen inte allt för oroväckande. Att hämta upp ett 0-2 underläge på Goodison Park får ses som en styrkedemonstration. Men spelet har inte klickat. Snarare har enskilda spelare (läs Aaron Ramsey) klivit fram och fixat poäng. Det första mötet med Besiktas var ett exempel på hur svårt laget har haft det att skapa samt förvalta målchanser. På skadefronten finns sen tidigare en hel del spelare. Mikel Arteta närmar sig comeback men missar mötet med Besiktas, Yaya Sanogo fysiska status är oklar men har tränat med laget inför mötet. Aaron Ramsey missar även han matchen p.g.a. det röda kort han drog på sig nere i Istanbul.

Det turkiska ligaspelet har ännu inte kommit igång vilket gör Besiktas formkurva svårbedömd. I det första mötet med Arsenal såg även deras spel ringrostigt ut men laget skapade trots det en del farliga lägen som borde ha förvaltats bättre. Skadeläget ser bra ut för turkarna och laget gick bra under försäsongen. Besiktas kan åka till London med vetskapen att mötet fortfarande lever och att de kan slå ur underläge.

Arsenal är favoriter till vidare avancemang, inget snack om saken. Londonlaget har fördel av hemmaplan och är på pappret ett bättre lag. Men 0-0 resultat från första mötet är lurigt. Vid vinst är Arsenal vidare men så länge laget endast har en uddamålsledning är turkarna bara ett mål ifrån avancemang. Det gäller därför för Arsenal att ta tag i taktpinnen och själva se till att fixa avancemang. Inte nöja sig vid ett 1-0 mål och spela på resultat. Det kan få förödande konsekvenser.

Skador & Avstängningar

Arsenal: Aaron Ramsey är avstängd p.g.a. det röda kort han drog på sig i det första mötet lagen emellan. Giroud skadade sig i mötet med Everton och missar matchen. Arteta, Gibbs, Gnabry, Ospina och Walcott är fortsatt skadade. Sanogo är tveksam till spel.

Besiktas: Hutchinson är tveksam till spel.

Troliga startelvor

Arsenal

Wojciech Szczesny
Mathieu Debuchy, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Nacho Monreal
Mathieu Flamini, Jack Wilshere
Alex Oxlade-Chamberlain, Mesut Özil, Santi Cazorla
Alexis Sanchez

Besiktas

Zengin
Köybasi, Gülüm, Franco, Ramon
Uysal, Kavlak
Pektemek, Ozyakup, Sahan
Ba