Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenalspelarna laddar om inför Leicestermatchen.

Inför: Leicester - Arsenal

lör 30 aug 2014 kl 23:32

Innan landslagsuppehållet ska Arsenal spela en viktig och tuff bortamatch mot nykomlingen Leicester, som imponerat hittills trots svårt spelschema.

Efter flera tuffa matcher, både i Premier League och Champions League, återstår det nu bara en match innan det är dags för säsongens första landslagsuppehåll. För Arsenals del kan det vara precis vad som behövs då spelschemat varit i tuffaste laget i inledningen med svårt och tätt spelschema. Det återstår dock en match innan de flesta spelare åker till sina respektive landslag - och det är långt ifrån en lätt sådan.

Nykomlingen Leicester City har redan charmat delar av Premier League-fantasterna i sina två inledande matcher, detta trots att laget bara skrapat ihop en poäng. Leicester har nämligen fått tuffast möjliga spelschema i sin första säsong i Premier League sedan 2003/04 säsongen. I ligapremiären lyckades man sent få till ett oavgjort resultat mot Everton på hemmaplan för att sedan förlora borta mot Chelsea, trots att man var nära att ta ledningen i den andra halvleken. Leicester har behållit sin fotbollsfilosofi från Championship där man gärna spelar bollen efter marken istället för att slå långbollar och hota fysiskt.

På söndag hoppas Leicester-fansen på sin första seger i årets upplaga av Premier League, men lär med allra största säkerhet vara väldigt nöjda även med ett kryss. Det är inte i sådana här matcher som Leicester ska ta sina poäng utan ser nog poäng mot topplag mer som en bonus, men av att döma av Leicesters två inledande matcher så kommer det inte bli någon promenad i parken för Arsenal, utan det blir att kämpa för ett skadedrabbat Gunners. Leicester kan även låta sitt senaste nyförvärv debutera mot Arsenal, nämligen etablerade Esteban Cambiasso, med både italienskt ligaguld och Champions League guld på meritlistan. En spelare som lär behövas för att få stopp på Arsenals fina passningsspel.

Leicester må ha imponerat i ligan än så länge men man stod för en allt annat än övertygande insats i tisdags, i ligacupen mot Shrewsbury Town, där man förlorade med 0-1 på hemmaplan. Trots en B-betonad startelva så var det en missräkning för Leicester, som nu är ute efter revansch mot Arsenal. Till skillnad från Leicester kommer Arsenal till den här matchen med en seger i bagaget, en väldigt viktigt sådan också då det innebar avancemang till Champions League för 17:e säsongen i rad. Det var dock en väldigt kämpig sådan och kan sitta kvar i benen på vissa spelare till matchen mot Leicester.

Tittar man spelare för spelare är det klart övertag Arsenal på varje position men faktum är att både Everton och Chelsea haft problem med dessa lag och likt de flesta uppflyttade lag i Premier League förfogar Leicester över en suverän hemmapublik som kommer göra sitt yttersta för att hjälpa sina blåa mannar till tre efterlängade poäng.

Statistik

  • Leicester har inte vunnit mot Arsenal i Premier League sedan 1994, vilket är Leicesters enda seger av 16 möjliga mot Arsenal i Premier League.
  • Den senaste matchen lagen emellan spelades var 2004, den sista matchen för säsongen för "Invincibles" där Arsenal vann med 2-1 och gick hela säsongen obesegrade.
  • Leicester har bara vunnit en av sina senaste 14 hemmamatcher i Premier League-matcher.
  • Leicester var starkaste laget på hemmaplan i Championship förra säsongen (vann 17 av 23 matcher)
  • Kasper Schmeichel stod för åtta räddningar i den senaste omgången mot Chelsea, mer än någon annan spelare i Premier League den här säsongen.
  • I båda Arsenals matcher i Premier League den här säsongen har motståndarlaget gjort mål på sitt första skott på mål.

Skador & Avstängningar 

Arsenal: Giroud är långtidsskadad och förväntas inte spela mer under det här året. Arteta, Gibbs och Ospina är tillbaka i träning men är alla tveksamma till spel. Walcott är fortfarande en vecka eller två kort från comeback.

Leicester: Dem båda Matthew, den lite yngre James och den rutinerade f.d. landslagsbacken Upson, missar definitivt matchen pga skador. Annars inget noterbart förutom att det alltjämt är osäkert om Cambiasso kommer till spel, då han inte är skadad, men blev klar för klubben så sent som i torsdagskväll.

Troliga startelvor

Arsenal

Wojciech Szczesny
Mathieu Debuchy - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Nacho Monreal
Mathieu Flamini - Jack Wilshere
Mesut Özil - Aaron Ramsey - Santi Cazorla
Alexis Sanchez

Leicester

Schmeichel
De Laet - Morgan - Moore - Konchesky
Mahrez - Drinkwater - King - Knockaert
Ulloa - Nugent