Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hector Bellerin snabbast i Arsenal någonsin!

Nytt snabbhetsrekord i Arsenal

tor 14 aug 2014 kl 13:19

Många tror att Theo Walcott fortfarande är den snabbaste spelaren som vi nu har i klubben och någonsin haft. Efter ett test under årets försäsong kan vi konstatera att den talangfulle Hector Bellerin är snabbast i laget.

Hector Bellerin har imponerat på många under årets försäsong efter sina insatser på högerbacken. Den 19-årige spanjoren kom till Arsenal ifrån FC Barcelona tillsammans med Jon Toral under 2011. Sedan dess har han gått steg för steg uppåt ifrån U18 till att nu vara med och konkurrera på allvar i A-laget. Han är känd för att ha en bra teknik och våga ta för sig även på offensiv planhalva som ytterback. Något som man kanske har tagit för givet är hans snabbhet och det rapporteras nu om att han är snabbast någonsin på 40 meter i klubbens historia. Theo Walcott slog under 2009 det rekord som tidigare hölls utav Thierry Henry på tiden, 4,82 sek. Hector Bellerin ska nu alltså ha slagit Walcotts rekord som var på 4,42 sek.

Återstår att se vilka ytterligare framsteg Bellerin kan göra under denna säsong och om han kan ge Mathieu Debuchy någon riktig konkurrens om högerbacksplatsen.