Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santi Cazorla öppnade målskyttet i de två senaste tävlingsmatcherna - gör han det imorgon också?

Inför: Arsenal-Crystal Palace

fre 15 aug 2014 kl 20:54

Det är dags för en ny upplaga utav världens bästa fotbollsliga! Premier League startar återigen denna helg och Crystal Palace kommer på besök för ett Londonderby på Emirates Stadium.

Som vi har väntat på att denna lördag skulle komma, lördagen när Premier League återigen sparkas igång. Det har gått hela 96 dagar sedan Arsenal avslutade förra årets ligasäsong borta mot Norwich. Under dessa 96 dagar har man dock lyckats spela hem dubbla titlar i form utav FA-Cupen och Community Shield. När Crystal Palace gästar Emirates Stadium på lördag startas den 23:e upplagan utav Premier League. Förväntningarna är stora och det kommer säkerligen bli en intressant säsong då flera lag tippas ha chans på titeln.

Arsenal har haft en bra försäsong och kommer senast ifrån en titelvinst på Wembley där man alltså bärgade Community Shield. Manchester City besegrades rätt så enkelt med 3-0 och flera spelare hos The Gunners imponerade. Ska dock tillägas att de ljusblåa från Manchester saknade några fler nyckelspelare än vad Arsenal gjorde. På samma sätt ska man inte heller ta ifrån prestationen som The Gunners stod för. Per Mertesacker, Mesut Özil och Lukas Podolski deltog inte i den matchen men finns åter tillgängliga inför premiären mot Crystal Palace. De är nu tillbaka i träning men är inte i matchform så ingen utav de spelar på lördag. I övrigt verkar samtliga herrar som startade förra helgen vara redo för spel så vi kommer antagligen att få se en liknande startuppställning som på Wembley.

Crystal Palace är troligtvis lite i obalans inför lördagens match då managern, Tony Pulis väldigt oväntat valde att avgå från sin post under torsdagen. Detta efter stridigheter med klubbens ordförande, Steve Parish, angående transferpolicyn som finns hos Crystal Palace. Under lördagens match kommer istället Keith Millen som sedan tidigare finns i deras organisation ansvara som manager. Palace har gjort en del värvningar och de kanske mest noterbara är Brede Hangeland vars kontrakt gick ut med Fulham samt Fraizer Campbell från Cardiff City. Arsenals, Joel Campbell har ryktats till klubben någon gång men troligtvis blir han kvar i norra London. Sedan tidigare finns den bekante, Marouane Chamakh hos The Eagles och han har under sommaren skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2 år.

Matchen har ett stort intresse från omvärlden eftersom det är en premiär och det gäller att prestera på en högre nivå än vad man gjorde i första matchen mot Aston Villa förra året. Då blev det förlust med hela 3-1 hemma på Emirates och något liknande får inte upprepas på lördagskvällen. Motivationen borde finnas där då det är ett Londonderby och öppningsmatch i serien, något utrymme för underskattning finns inte då The Eagles har allt att vinna. Ett fokuserat, laddat och spelglatt Arsenal kan göra denna kommande lördagsafton väldigt trevlig om det vill sig väl.

Up The Arsenal!

Skador

Arsenal: Skadelistan är kort och bra hos Arsenal. Det är fyra spelare på listan och närmast att göra comeback är David Ospina som har problem med en höftskada. Theo Walcott har börjat träna hårdare men är fortfarande ungefär en månad ifrån spel. Serge Gnabry (knä) och Ryo (baksida lår) är fortsatt långtidsskadade.

Crystal Palace: Även lördagens gäster har en kort skadelista. Damien Delaney, Jerome Thomas och Jonathan Williams är långtidsskadade och missar matchen.

Troliga startelvor

Arsenal:

Wojciech Szczesny
Mathieu Debuchy - Callum Chambers – Laurent Koscielny – Kieran Gibbs
Mikel Arteta – Jack Wilshere
Alexis Sanchez – Aaron Ramsey – Santi Cazorla
Olivier Giroud

Crystal Palace:

Julian Speroni
Adrian Mariappa – Scott Dann – Brede Hangeland – Joel Ward
Mile Jedinak – Joe Ledley
Jason Puncheon – Frazier Campbell – Yannick Bolasie
Marouane Chamakh