Medlemmar: 8806 st.

Aaron Ramsey avgjorde än en gång för Arsenal.

Ramsey frälste Arsenal i premiären

lör 16 aug 2014 kl 21:38

Trots en blek insats så vann Arsenal ligapremiären mot Crystal Palace. Stor matchhjälte blev Aaron Ramsey som i den 90:e matchminuten sköt hem alla tre poängen till Arsenal.

Norrmannen Brede Hangeland chockade Emirates Stadium när han gav Crystal Palace ledningen i den första halvleken. Arsenal och Laurent Koscielny svarade precis innan halvtidsvila. Efter det krigade Arsenal för de tre poängen, men slarvigt och svårt passningsspel störde Gunners som hade förtvivlat svårt att få hål på Crystal Palace starka försvar. Det dröjde ända till den 90:e minuten då Aaron Ramsey kunde stöta in 2-1 till Arsenal från bara någon meter. Inte ett av walesarens snyggaste mål, men ett av hans viktigaste.

Arsenal öppnade matchen bra. Stämningen var på topp och Arsenal lekte stundtals fotboll de första 10 minuterna. Det stora nyförvärvet, Alexis Sanchez, bjöd publiken på en och en annan överstegsfint, och var det inte finter så var det klackar. Chilenaren ville mycket, men ibland lite för mycket. Detta gällde inte bara han utan Arsenalspelarna överarbetade vissa situationer istället för att spela lite enklare. Bollinnehavet dominerades stort av Arsenal, som stundtals låg på runt 80%. Som så många gånger förr ägde Arsenal mycket boll men utan att skapa några riktigt heta lägen. Det bästa läget under första halvlek var ett skruvat skott från Jack Wilshere någon meter utanför straffområdet.

Första målet kom 10 minuter innan halvlek, men väldigt överraskande från bortalaget. En av ligans längsta spelare, Brede Hangeland, fick gå upp ohotad på en hörna och enkelt nicka in 1-0 till bortalaget - en drömdebut för den rutinerade norrmannen. Publiken på Emirates Stadium verkade alla få flashbacks från förra årets premiär vid det skedet för den finfina stämningen avtog efter det. Arsenal svarade dock bra och såg inte alltför påverkade ut av att ligga under. Det slarviga passningsspelet fortsatte dock, speciellt från Santi Cazorla som hade en tuff kväll.

Eftersom passningsspelet inte funkade så var det kanske inte helt överraskande att kvitteringen skulle komma på en fast situation. Precis innan halvtidsvila slår Sanchez en riktigt bra frispark långt utifrån straffområdet. Bollen når Arsenals bästa huvudspelare, Laurent Koscielny, som trots ett ganska svårt läge nickar in 1-1 för Arsenal och glädjen är enorm. Oerhört viktigt att få det där kvitteringsmålet innan halvtid.

Många trodde nog att Arsenal skulle sätta en helt annan fart efter Koscielnys mål, men riktigt så blev det inte. Arsenal ägde som vanligt boll och spelare som Sanchez och Wilshere blixtrade till lite då och då, men Wenger såg inte nöjd ut och tittade tidigt på förändringar. Efter åtta minuter in i andra halvlek tvingades han även till förändringar då skadeförföljde Kieran Gibbs bad om att få bli utbytt efter en känning. In kom Nacho Monreal men knappast något byte som skulle hjälpa Arsenal offensivt då spanjoren sällan bidrar med mycket framåt.

Crystal Palace fortsatte att försvara sig bra och alla spelare slet som djur i vissa situationer. Gamle Arsenalanfallaren, Marouane Chamakh, var ibland nere i eget straffområde och hjälpte till. Trots att försvaret i Palace trycktes tillbaka skapade inte Arsenal några heta lägen, och gick inte att känna igen vad gäller passningsspelet. Efter 62 minuter var det dags för Olivier Giroud att ersätta en ensam och för dagen ganska blek Yaya Sanogo. Giroud hade dock svårt att sätta några vidare avtryck utan mycket vilade på Alexis Sanchez axlar, men liksom i första halvlek överarbetade superstjärnan vissa situationer och borde ha spelat enklare. Det var också tydligt att han ännu inte har den kemin med vissa Arsenalspelare, utan han körde mycket själv.

Felpassningarna fortsatte, tiden gick och supportrarna på Emirates började nog vänja sig vid tanken att det bara blir en poäng för Arsenal i premiären. Men så, när tilläggstiden precis skulle börja, då kliver FA-cuphjälten Aaron Ramsey fram och skjuter Arsenal till tre poäng. Den nyfriserade Ramsey firade nästan lika mycket som under FA-cupfinalen, för även om det "bara" är en ligamatch så kan dessa två poäng, som är skillnaden mellan vinst och oavgjord, visa sig bli oerhört viktig i slutet av säsongen. Själva målet är inte mycket att hänga i julgranen, speciellt inte för Ramsey som gjort många vackra mål i sin karriär. Detta var ett av hans enklaste, en retur från Debuchys skott bara någon meter från mållinjen och en sittande Speroni i målet.

Tre poäng blev det - men med stora besvär.