Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud och grabbarna laddar inför CL-kvalet.

Inför: Besiktas-Arsenal

mån 18 aug 2014 kl 23:09

Arsenal befinner sig i Istabul, Turkiet för att under tisdagskvällen spela det första mötet mot Besiktas i kvalet till Champions League.

Efter att Arsenal återigen slutat på en fjärdeplats i Premier League ställs man inför ett kvalspel till gruppspelet i Champions League. Precis som förra året lottades man även i år mot ett turkiskt motstånd, då var det Fenerbahce och nu väntar Besiktas. Två lag som har gemensamma faktorer i att ha väldigt våldsamma supportrar och vara väldigt oberäkneliga på planen. Det är alltid svårt att veta vad man kan förvänta sig utav ett turkiskt lag, speciellt när de spelar på hemmaplan. Med detta sagt så finns det inte utrymme för underskattning från Arsenals sida när man på tisdag spelar det första mötet på arenan, Ataturk Stadium.

Arsenal kommer senast från ett möte med Crystal Palace i öppningsmatchen utav Premier League. Prestationen i den matchen var långt ifrån toppnivå och det dröjde ända till den 91:a minuten innan Aaron Ramsey kunde säkra tre poäng. Skadeläget ser fortsatt hyfsat ut även om vissa spelare ådrog sig småskador i premiären. Kieran Gibbs utgick i lördags med en skada i baksida lår och missar definitivt mötet med Besiktas. Även Yaya Sanogo har problem med baksida lår och finns inte tillgänglig för spel. Annars kan man bara överlag säga att det troligtvis kommer krävas en bättre insats från många spelare i Istanbul om man ska få till ett bra resultat inför premiären.

Besiktas har inte inlett sitt ligaspel och om det är till en fördel för de återstår att se. Klart är dock att det endast återstår mindre än två veckor till deras premiär och de har därmed inte hunnit dragit på sig några skador. Turkarna har tagit sig till denna sista kvalomgång via spel mot Feyenoord. Där imponerade den för många bekante, Demba Ba, när han stod för ett hattrick i hemmareturen som slutade 3-1. Kan noteras att Oguzhan Özyakup, som spelade i Arsenal mellan 2008-2012, återfinns i Besiktas trupp.

Hur viktig denna match är går knappt att beskriva. Spel i Champions League och allt vad det innebär för spelarna, oss supportrar och klubben är betydelsefullt på flera sätt. Inte bara för statusen och rankingen utan även för intäkter som klubben säkert räknar med på ett ekonomiskt plan. Med ett fortsatt stabilt försvarsspel kan Arsenal säkert få med sig ett bra resultat i Turkiet som betyder ett bra utgångsläge hemma i London i returen.

Up The Arsenal!

Skador

Arsenal: Kieran Gibbs blir borta i 2-3 veckor med den lårskadan han drog på sig i helgen. Även Yaya Sanogo missar första mötet med Besiktas på grund utav lårproblem. David Ospina är lite mindre än två veckor ifrån spel. Theo Walcott fortsätter med sin rehabiliteringsträning och beräknas vara tillbaka kring 20 september. Sedan tidigare är Serge Gnabry och Ryo Miyaichi långtidsskadade. Mathieu Flamini finns åter tillgänglig för spel efter att ha varit sjuk i samband med helgens match.

Besiktas: Den enda spelaren i Besiktas som är tveksamt till spel är Atiba Hutchinson. Även han har problem med en skada i baksida lår. För er som tycker att det namnet är bekant kan det nämnas att han spelade för Östers IF under 2003 och sedan Helsingborgs IF två år efter det.

Troliga startelvor

Arsenal:

Wojciech Szczesny
Mathieu Debuchy – Laurent Koscielny – Calum Chambers – Nacho Monreal
Jack Wilshere – Mikel Arteta
Santi Cazorla – Aaron Ramsey – Alexis Sanchez
Olivier Giroud

Besiktas:

Tolga Zengin
Necip Uysal – Pedro Franco – Ersan Gulum – Ramon Motta
Kerim Frei – Atiba Hutchinson – Veli Kavlak – Olcay Sahan
Mustafa Pektemek – Demba Ba