Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis var en av många som inte nådde upp i normal standard mot Besiktas

Bör vi vara oroliga?

tis 19 aug 2014 kl 23:36

Efter 0-0 mot Besiktas så är det mycket som inte klaffar i Arsenal. Men än så länge så ska vi sitta lugnt ner i båten innan huvudena ska börja rulla.

Arsenal stod under tisdagskvällen för en riktig plattmatch när man ”bara” fick 0-0 borta mot Besiktas i den första kvalmatchen i Champions League. Om man ska vara ärlig så kanske vi till och med ska vara nöjda över att vi fick 0-0, Besiktas hade ett par riktigt stora chanser matchen igenom och det hade varit mer rättvist om de hade gått segrande ur match ett. Vi fick dessutom Aaron Ramsey utvisad i slutet av matchen efter två så rätt billiga gula kort och han är nu avstängd i returen nästa vecka.

0-0 i sig är ingen katastrof och vi höll ändå nollan på bortaplan vilket brukar anses vara bra. Men det som oroa mig är att vi har så svårt att skapa chanser. Jag kommer faktiskt inte på en enda kvalificerad målchans för oss under de 90 minuterna och det är riktigt dåligt för att vara Arsenal. Vi saknade både fart och kreativitet. Alexis försökte, men det blev mest på egen hand och han måste lära sig ibland att släppa bollen bättre än att bara gå på egen hand. Olivier Giroud gjorde säsongens första match från start och han gjorde väl inte någon särskilt glad. Han kämpade och slet visserligen men han är för oförmögen att skapa något på egen hand och behöver understöd. När han inte får det så blir det inte lätt för fransmannen.

Den tredje i anfallstrion Santi Cazorla ser ut att ha samma dåliga form som förra säsongen. Han lyckas inte med speciellt mycket och det var likadant mot Crystal Palace i helgen. Jag skulle vilja se att Wenger sätter honom på bänken och ta in Alex Oxlade Chamberlain från start i nästa match. När han kom in så blev det mer fart och får han bara ansvar så kommer han att växa in i det. Jag vill se Oxen från start, han tar skott utifrån, är en genombrottsspelare och värdera ofta rätt i lägena. Den som imponerade på mig var Calum Chambers, han besitter ett lugn och spelar med ett pondus som är otroligt för en kille som bara är 19 år. Visst han missade en och annan markering och tappade bort sig någon gång ibland. Men han gör många fina brytningar och han växer bara mer och mer, man får också just tänka på att han bara är 19 år och många saker kommer med tiden.

Icke att förglömma också är att varken Lukas Podolski, Mesut Özil eller Theo Walcott var med och de tre sitter var och en unika egenskaper. Podolski med sitt skott, Özil med sin blick och Walcott med sitt djupledsspel. När dessa tre herrar kommer tillbaka så tror jag att anfallsspelet kommer att bli mycket bättre. Men Walcott är inte tillbaka än på ett tag och ingen vet vilken form han är i när han väl är tillbaka. Härnäst väntar Everton på bortaplan för oss, förra säsongen blev vi krossade med 3-0 på Goodison och jag hoppas att vi slipper se en liknande match igen.

För att det inte ska bli det så måste spelarna börja gå tillbaka mer till grunderna och inte se ut som att de fortfarande är på semester. Det är nya spelare i laget och det tar alltid tid att spela in dem i laget, men just nu har vi ingen tid att vänta utan behöver resultat direkt. Vi måste vinna nästa onsdag hemma mot Besiktas, att missa Champions League skulle vara en smärre katastrof på flera plan, såväl ekonomiskt som sportsligt. SÅ nu vill jag få tillbaka mitt gamla Arsenal och jag hoppas vi få se en proppen ur nästa onsdag. Det hade laget behövt, det sista vi vill ha är en nervös tillställning där vi i panik får jaga efter avancemanget. Jag tror det här laget behöver en match där vi får spela ut, för då är jag tämligen säker på att maskineriet kommer att börja rulla igång.