Medlemmar: 8809 st.

Chuba Akpom stod för de två enda målen i matchen när Arsenals U21-lag besegrade Aston Villa på Villa Park.

Ännu en seger för Arsenal U21

fre 12 sep 2014 kl 16:31

Arsenal U21 har öppnat säsongen 2014/15 på ett fantastiskt sätt. Under torsdagen reste man till Birmingham för att ta tre nya poäng och lyckades med den bedriften tack vare dubbla mål från Chuba Akpom.

Arsenals U21-lag har startat säsongen på ett fantastiskt sätt. När man under torsdagen reste till Birmingham för match mot Aston Villa gjorde man det med två segrar och ett oavgjort resultat. Matchen mot Villa var lite speciell eftersom den spelades på Villa Park istället för klubbens träningsanläggning samt att Arsenal för första gången på ett bra tag valde att visa matchen live online. Det var alltså en utmärk möjlighet att få se framtiden som finns inom klubbens akademi. Arsenals anfallare tog tillfället i akt att visa upp sig och stod för matchens två enda mål.

Steve Gatting hade gjort fyra ändringar i startelvan sedan senaste 4-2 segern mot West Bromwich hemma på Emirates. Till en början märktes det nästan av på spelet då flera missförstånd och felpass uppstod men samtidigt var man ändå det mer bollförande laget. Första målchansen i matchen kom för Arsenal i den femte minuten då Chuba Akpom kontrade efter en hörna från hemmalaget. Han hittade sedan vidare till Ainsley Maitland-Niles som gick på ett avslut i ribban.

Aston Villa började hota först på riktigt efter 20 minuters spel. Sellars avslut var av hög klass men Damian Martinez var med på noterna i målet och lyckades reda ut faran. Chuba Akpom var sedan inblandad i Arsenals nästa målchans och nu var det han som gick på avslut och missade. När en ny chans dök upp en stund senare skulle dock inte den engelska forwarden göra något misstag. Efter ett grövre försvarsmisstag i Villas backlinje vann Akpom bollen och klev rakt in i straffområdet och avslutade kliniskt i det bortre hörnet utav målet.
Chuba hade även ytterligare ett läge strax innan paus då han kom fri men Villa-keepern vann denna duell och ställningen 1-0 stod sig till pausen.

Aston Villa öppnade den andra halvleken bättre och hade mest boll samt skapade fler lägen. Det bästa läget hade Callum Robinson som avslutade strax utanför den bortre stolpen. Arsenal skulle dock jobba sig in i matchen succesivt igen. Hector Bellerin svepte in ett fint inlägg som Ainsley Maitalnd-Niles nickade på men misslyckades att få innanför ramen från nära håll. Högerbacken, Bellerin var tillsammans med Chuba Akpom bäst i Arsenal för dagen och han tog för sig rejält både defensivt men framförallt offensivt på högerkanten.

Spelet var fortsatt jämnt under den andra halvleken även om det var Arsenal som ägde mest boll. 1-0 är inget säkert resultat att spela på och det skulle dröja ända till den 85:e minuten innan The Gunners satte spiken i kistan. Gedion Zelalem serverade Chuba Akpom med en fin genomskärare och anfallaren tog med sig bollen framåt och krigade in den bakom Villa-keepern och kunde därmed räkna hem sitt andra för kvällen och sjätte mål på fyra matcher.

2-0 skulle även bli slutresultatet och Arsenal U21 leder nu sin serie klart efter fyra spelade omgångar. Nästa match är först den 22:a september och då väntar Newcastle United på hemmaplan.

Aston Villa U21-Arsenal U21  0-2