Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal hade ingen lyckad kväll i Dortmund igår.

"Vår insats var en besvikelse"

ons 17 sep 2014 kl 11:11

Arsene Wenger träffade media efter 2-0-förlusten mot Borussia Dortmund i tisdagens gruppspelsmatch i Champions League. Här är ett litet utdrag av vad som sades.

Om förlusten:
"Grattis till Dortmund, de var det bättre laget. Vår insats var en besvikelse och deras seger är helt rättvis. Lite lustigt är att vi hade några bra chanser att göra det första målet i matchen, något de lyckades med istället. Vi åkte på två kontringar i minut 45 och 48 och det straffar sig direkt på den här nivån".

Om Welbecks avslutningar:
"Han kommer att göra mål, vi behöver inte göra en så stor grej av det. Han var väldigt mycket med i matchen i första halvlek och hade några bra chanser att göra mål. Tyvärr lyckades han inte. Vi måste ha tålamod med honom".

Om första målet:
"Vi var tre mot en defensivt och jag förstår inte hur vi kunde få ett mål emot oss ändå. Det är sant att vi förlorade bollen 80 meter från vår egen målbur men vi hade nog med spelare kvar för att förhindra det målet".

Om besvikelsen över egna försvarspelet:
"De var både bättre och starkare än oss på mittfältet, det erkänner jag. Men det är väldigt svårt såhär i efterhand att titta på varje individuell prestation eftersom vi som lag inte gjorde en godkänd match defensivt".

Om Wilshere:
"Jack Wilshere har skadat sin vrist. Just nu är det svårt att säga hur allvarligt det är. Jag är lite försiktig med att uttala mig. I normala fall är det inte så illa men med hans skadehistorik vill jag inte uttala mig nu. Utöver det är där inga fler nya skador".